NOVOSTI ZA HIT KOMBI

Mercedes-Benz EQV i V-klasa (2024.), veliko osvježenje za još više otmjenosti

Foto: Mercedes-Benz

Novi EQV i nova V-klasa s još više stila, uz naravno tehnološku naprednost poznatu iz prestižnih modela zvijezde…

Novi dizajn, dodatna oprema za udobnost s plusom u inteligentnom, digitalnom umrežavanju i naprednim sustavima pomoći u vožnji čine srž njegove atraktivnosti.
Mercedes-Benz će u budućnosti slijediti drugačiji strateški pristup sa svojim kombijima. Kao što je predstavljeno prošle godine (2023.), tvrtka cilja na premium strategiju za komercijalne kombije.

Foto: Mercedes-Benz

Cilj je u potpunosti provesti stratešku promjenu s uvođenjem nadolazeće modularne i skalabilne Van Electric Architecture – skraćeno VAN.EA – od 2026. Novi privatni kombiji srednje veličine EQV i V-klasa važna su prekretnica na tom putu. Oba su dodatno unapređena novim dizajnom eksterijera i interijera. Tu je i povećanje udobnosti i sigurnosti, posebno zahvaljujući inteligentnijem, digitalnom umrežavanju. Modeli su dostupni za naručivanje od prodajnih partnera Mercedes‑Benza i online još od početka godine (siječnj 2024.). Standardna oprema je sveobuhvatno nadograđena i time preciznije prilagođena zahtjevima kupaca. Nova V-klasa počinje s kataloškom cijenom u Njemačkoj je dostupan od 59.470,25 eura, novi EQV od 75.281,78 eura. Nova V-klasa također čini osnovu za V-klasu Marco Polo kamper, koji se nudi tvornički. Počinje od 80.004,89 eura1 i gotovo u potpunosti preuzima privlačnost modela.

“Želimo ponuditi najpoželjnije kombije i usluge. U tu smo svrhu pažljivo analizirali želje naših kupaca. Novi modeli sada imaju još veću vizualnu privlačnost i nude još više digitalnih dodataka. Standardna oprema naših MPV vozila značajno je poboljšana, s prethodno traženim dodatnim značajkama koje sada dolaze kao standard, za dobro zaokružen ukupni paket.” opisao je novitete Klaus Rehkugler, voditelj prodaje i marketinga Mercedes-Benz Vans odjela.

Mercedes‑Benz EQV i V‑klasa iznimno su popularni u Europi i na azijskom tržištu. Spektar kupaca kreće se od obitelji i ljubitelja slobodnog vremena do VIP osoba i poslovnih ljudi. Modeli su oduvijek bili posebno impresivni zahvaljujući zavidnoj količini prostora u kombinaciji s visokom razinom udobnosti, kao i visokokvalitetnim i jedinstvenim dizajnom. Također nude brojne mogućnosti prilagođavanja s nekoliko atraktivnih linija opreme. Za EQV postoji linija AVANTGARDE, dok je V‑klasa dostupna kao početni model, kao i u linijama STYLE i AVANTGARDE te kao vrhunska verzija EXCLUSIVE. Tu su i izborni dizajnerski paketi kao što su AMG Line i Night paket za V-klasu, kao i EQV dizajnerski paketi za eksterijer i interijer.

Foto: Mercedes-Benz

Dizajn interijera također donosi novosti unaprijeđenim izgledom, usredotočenim na digitalizaciju. Kokpit prvenstveno karakterizira redizajnirana ploča s instrumentima s dva široka zaslona od 31,24 centimetra (12,3 inča), elegantni novi ventilacijski otvori i nova generacija upravljača. Moderni visokotehnološki dizajn podiže stil i percipiranu vrijednost MPV vozila na novu razinu.

Središnja konzola, koja je također redizajnirana, podržava bežično punjenje pametnih telefona po želji. Druge nove značajke pogodnosti, od kojih su neke opcijske, uključuju funkciju pokretanja bez ključa, grijani upravljač i prigušeno osvjetljenje stražnje kabine za vožnju noću. Sa 64 boje, ambijentalna rasvjeta nudi još individualniju i domaću atmosferu. Za praktičniji pristup stražnjem dijelu, V-klasa i EQV sada standardno imaju i klizna vrata na lijevoj strani vozila.

Sustavi sigurnosti i pomoći s poboljšanim i dodatnim funkcijama dodatno podižu ukupnu privlačnost. Na primjer, Active Brake Assist sada uključuje funkciju križnog prometa. Može upozoriti vozača na pravokutno križanje ili nadolazeća vozila i opasne manevre pretjecanja, kao i intervenirati za kočenje u nuždi i pomoći pri skretanju.

Standardna oprema EQV i V‑klase je opsežna: ATTENTION ASSIST, a tu je i aktivna pomoć za udaljenost DISTRONIC, aktivna pomoć pri kočenju s funkcijom križnog prometa, pomoć pri mrtvom kutu, aktivna pomoć pri održavanju trake, inteligentna pomoć pri brzini i parkiranju Paket.

Prilagodljiva MULTIBEAM LED prednja svjetla s Highbeam Assist PLUS dostupna su po prvi put. S 84 LED diode koje se pojedinačno mogu kontrolirati, omogućuju iznimno brzo i precizno prilagođavanje prednjih svjetala trenutnoj prometnoj situaciji. Highbeam Assist PLUS neprekidno osvjetljava cestu bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu.

Kupci potpuno električnog modela EQV mogu birati između dvije veličine baterije (90 i 60 kWh), s vršnom snagom od 150 kW (204 KS) i kontinuiranom snagom od 70 kW (95 KS). Električni WLTP domet EQV-a je do 277-365 kilometara, također zahvaljujući učinkovitoj rekuperaciji i optimiziranom upravljanju toplinom; potonji dodatno povećava učinkovitost i domet u stvarnom svijetu. Potpuno električni MPV podržava i punjenje izmjeničnom strujom (AC) kod kuće ili na javnim stanicama za punjenje do 11 kW, kao i punjenje istosmjernom strujom (DC) na brzim punionicama do 110 kW kao standard. Na stanici za brzo punjenje, vrijeme punjenja je oko 40 minuta od 10-80 %.

Za V-klasu, dokazani i učinkoviti dizelski motor OM654 dostupan je u tri razine performansi: 120 kW (163 KS), 140 kW (190 KS), 174 kW (237 KS). Osim toga, novi benzinski motor, M254, bit će dostupan tijekom godine (2024.) kao blagi hibrid sa 170 KW (231 KS) – novo za Europu i posebno važno na mnogim azijskim tržištima gdje se V-klasa etablirala, posebno u Kini. Sve to pomno prati automatski mjenjač 9G-TRONIC i izbor različitih šasija i programa vožnje.

Prve isporuke u Hrvatskoj očekuju se već na proljeće…

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo