obeščastili terensku legendu

Kineski primjerak Mercedesa G za 6000 eura: prodaje se i na internetu

-

Repliku popularnog modela Mercedes-Benz G-klase iz Stuttgarta proizvela je kineska tvrtka Shanxi Huayu Technology

Bogati i slavni vole Mercedes-Benz G-Klase, često se hvale njome na svojim digitalnim kanalima kao statusnim simbolom. Kod nas nove cijene startaju između 123.000 i 130.000 eura, dok sportska verzija Mercedes-AMG G 63 stoji više od 200.000 eura. Kako onda zvuči G-klasa za 6000 eura? Pa nije sve tako ružičasto kako se čita.

Svi znamo da kineske tvrtke često rade kopije poznatih automobila, uglavnom iz premium segmenta. Nedavno smo pisali o kineskim verzijama modela Bugatti, Volkswagen Beetle i Range Rover, a sada dolazi još jedan nevjerojatan primjer. Kinezi su “obeščastili” i Mercedes-Benz G klase. Primjerak popularnog modela iz Stuttgarta proizvela je kineska tvrtka Shanxi Huayu Technology koja ga prodaje na platformi Alibaba.

Osim što je osjetno manja od originala (mjeri 3,5 metara), “kineska G-klasa” ima mali elektromotor koji joj omogućuje domet od 110 kilometara s jednim punjenjem. Punjenje baterije kod kuće traje osam sati. Pogon se prenosi na stražnji par kotača, a maksimalna brzina je skromnih 45 kilometara na sat.

Izvor: Avto Fokus

Autor