ELEKTRIČNI ROMOBIL

Mercedes-Benz kojeg mogu kupiti svi, ovo je novi eScooter!

Kao pružatelj usluga mobilnosti, Mercedes-Benz razvija održive koncepte za mnoge aspekte mobilnosti. Tu sada pripada i novi eScooter…

Svojom novom potpuno električnom obitelji EQ, tvrtka već zadovoljava potrebe širokog raspona ciljnih skupina, s inovativnim vozilima od pametnog EQ-a za grad do EQV prijevoznika za ljude i EQC-om, reinterpretacijom SUV-a. Sada, s eScooterom, Mercedes-Benz ide korak dalje, donoseći na tržište rješenje bez emisija za posljednjih nekoliko kilometara putovanja. Mercedes-Benz eScooter dizajniran je imajući na umu jedno: dugovječnost.

Korištenje visokokvalitetnih komponenata i materijala omogućuje kilometražu od preko 5000 kilometara. Zahvaljujući maloj težini i intuitivnom mehanizmu za preklapanje, eScooter se lako može transportirati u prtljažniku ili uzeti javnim prijevozom i postiže najbolje ocjene za domet, sigurnost i dizajn. (Ovdje možete pronaći vezu na videozapis: posljednje kilometre bez emisija)

EScooter, koji Mercedes-Benz lansira u suradnji sa švicarskim stručnjacima za mikro mobilnost Micro Mobility Systems AG, moderan je, jak i prikladan za gradske gužve. Omogućuje proizvođaču automobila sa sjedištem u Stuttgartu da udovolji potrebama mnogih kupaca za fleksibilnim, individualnim rješenjima za mobilnost, posebno u gradskom prijevozu. Ta poslovična dodatna milja je mjesto gdje Mercedes-Benz eScooter može u potpunosti otkriti svoj potencijal.

Mikro-mobilnost bez emisija dragocjena je komponenta na putu prema gradovima koji mogu živjeti s inteligentnom prometnom kombinacijom i na taj način podržava poboljšanje kvalitete zraka. Uz to, savršeno odgovara suvremenom urbanom načinu života. Pogotovo kada koristi vlastiti eScooter, vozač se u svakom trenutku može osloniti na idealan i praktičan proizvod. A budući da se može uzeti bilo gdje, to ne predstavlja nikakav teret za javni prostor.

Elegantan crni dizajn, s Mercedes-Benzom i Micro kobrendiranjem na stupu upravljača, privlači sve one koji se žele izdvojiti iz mase i koristiti proizvod koji je detaljno i dobro promišljen. Električni motor, s maksimalnih 500 W snage, brzo ubrzava eScooter do 20 km/h dopuštenih u Njemačkoj, a baterija od 7,8 Ah daje domet do 25 km, osiguravajući da korisnici mogu putovati ne samo brzinom i okretnošću, ali i u udobnosti i sigurnosti. Kickboard je širok i ima protuklizni premaz, s dovoljno prostora za obje noge. EScooter ima prednji i stražnji ovjes te je opremljen gumenim kotačima promjera 20 cm koji bez napora rukuju neravnim površinama poput kaldrme. Što se težine tiče, ona iznosi 13.5 kilograma.

Uvlačni stup upravljača glatko se podešava visini vozača. Ergonomski oblikovan upravljač ima akcelerator s desne strane i kočnicu s lijeve strane, te integrirano zvono. Centralno postavljeni zaslon na brzinu prikazuje brzinu, razinu napunjenosti baterije i način vožnje.

Što se punjenja tiče, EScooter se puni za otprilike 3-3,5 sata pomoću standardne kućne utičnice, a 70% napunjenosti se postiže za nešto više od dva sata. Mercedes-Benz u svojim vozilima također planira ponuditi Bluetooth® vezu i priključnu stanicu za prtljažnik, što će omogućiti punjenje tijekom putovanja, a cijena još nije poznata.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo