PREVENTIVA

Mercedes-Benz najavio opoziv, problem je u sustavu hlađenja, a ovo su ‘pogođeni’ modeli

-

Njemački proivođač već je obavjestio svoje servisne partnere i vlasnike automobila o dijagnosticiranom problemu u sustavu hlađenja koji bi mogao izazvati požar. No, s opozivom se čeka, jer ne mogu nabaviti potrebne dijelove…

I najboljima se događa. Opozivi nisu neki bauk više, nego dokaz proizvođača kako konstanto vodi računa o svojim kupcima i vozilima. Mercedes-Benz tako je otkrio da njihove modele zahvaća problem mogućeg curenja rashladne tekućine iz pumpe, što bi moglo dovesti do zagrijavanja dijelova, javljaju iz Daimler.

Kako prenosi HINA,  razlog uzbune je neispravna pumpa ugrađena u niz modela: GLE/GLS (W 167), C-klasu (W 205), E-klasu (W 213), S-klasu (W 222), S-klasu (W 223), E-klasu Coupe/ cabrio (W 238), GLC (W 253), CLS (W 257) i G-Klasa (W 463).

Također, ovu priču je potvrdio njemački utjecajni list Bild, koji je prvi izvijestio o problemima s pumpom Mercedes-Benz automobila, objavivši kopiju pisma koje je Daimler poslao na adresu oko 800.000 vlasnika vozila, upozorivši ih da “nije moguće isključiti rizik od požara”.

Iz Daimlera su potvrdili spomenuti potez o informiranju vlasnika. Zanimljivo je spomenuti, kako se navodi da dijelovi potrebni za rješavanje problema trenutno nisu dostupni, stoga vozila u ovom trenu nije moguće opozvati. A sam postupak opoziva krenuti će s dolaskom prvih dijelova…

Iz Damilera apeliraju na svoje vlasnike, da do tada koirste minimalno i oprezno svoja vozila.

Foto: Daimler

Autor