u sjedištu Stuttgart-Untertürkheim

Mercedes-Benz otvorio eCampus, za još veći fokus na razvoj baterija!

Foto: Mercedes-Benz

Upravo je otvoren novi centar za razvoj inovativnih baterijskih ćelija visokih performansi i novih proizvodnih procesa

Mercedes-Benz značajno jača razvojne aktivnosti u baterijskoj tehnologiji. Na ceremoniji kojoj su prisustvovali njemački savezni ministar gospodarstva Robert Habeck, ministar-predsjednik pokrajne Baden‑Württemberga Winfried Kretschmann i drugi visoki gosti, Mercedes‑Benz je otvorio eCampus u srcu svog sjedišta u Stuttgart-Untertürkheimu. To je kompetentni centar za razvoj ćelija i baterija za buduća električna vozila premium marke.

Cilj je razviti inovativne kemijske sastave i optimizirane proizvodne procese za ćelije visokih performansi s “Mercedes-Benz DNK” i smanjiti troškove baterija za više od 30 posto u nadolazećim godinama. Mercedes-Benz eCampus pokriva cijelo područje tehnologije baterija i ćelija. Prostire se od razvoja i procjene novih kemijskih sastava ćelija i industrijske proizvodnje ćelija do testiranja i certificiranja kompletnih baterijskih jedinica.

Foto: Mercedes-Benz

“Otvaranje Mercedes-Benz eCampusa označava važan korak u našoj strategiji održivog poslovanja. Naša je ambicija također igrati vodeću tehnološku ulogu u električnoj mobilnosti. eCampus nas približava ovom cilju. Radovi koji se ovdje obavljaju pomoći će smanjiti troškove baterija za više od 30 posto u nadolazećim godinama. Smještanjem eCampusa u središte našeg centra za istraživanje i razvoj pogonskih sustava, označava jasnu predanost održivijoj budućnosti i dugom nasljeđu naše lokacije Stuttgart-Untertürkheim.” rekao je na otvorenju centra Ola Källenius, predsjednik Upravnog odbora Mercedes-Benz Group.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo