DAIMLER REŽE TROŠKOVE?

Mercedes-Benz planira ugasiti proizvodnju modela S Coupe i Cabrio već ove godine?

Mercedes Benz S 500 Cabriolet, rubinschwarz-mettalic, Leder: designo beige;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 8,5 (l/100 km), CO2-Emissionen kombiniert: 199 (g/km) Mercedes Benz S 500 Cabriolet, ruby black, Leather: designo Exclusive nappa porcelain / espresso brown;Fuel consumption, combined: 8.5 (l/100 km), CO2 emissions, combined: 199 (g/km)

Nakon nagađanja i razgovora s Daimler čelnicima, prve informacije o modelima koji će dobiti ‘pedalu’ polako izlaze na vidjelo…

Premda smo prije gotovo mjesec dana pisali o tome kako Mercedes-Benz razmatra ukidanje nekih modela, motorizacija i platformi, stigle su nove informacije. Naime, u namjeri da smanji troškove proizvodnje te u namjeri unifikacije platformi, nagađa se da su prvi modeli koji će dobiti ‘pedalu’ upravo S Coupe te S Cabriolet.

Modeli su redizajnirani zajedno sa S klasom 2017. godine, no zbog manje potražnje u odnosu na limuzinsku perjanicu te najavu novog, elektrificiranog modela EQS, iza kuloara stižu informacije kako se Coupe i Cabrio inačice mogu naručiti zaključno sa svibnjem ove godine, dok će zadnji primjerci s proizvodnih traka sići u kolovozu.

No, sada dodatno situaciju komplicira i kataklizma s koronavirusom, pa će samo vrijeme reći hoće li se ovo zapravo ostvariti ili ne.