KRAJ ZA S COUPE I CABRIOLET?

Mercedes-Benz potvrdio, S klasa Coupe i kabriolet 2021. više neće biti u prodaji

Izvještaj od prije otprilike mjesec dana sugerira da Mercedes-Benz planira veliko smanjenje svojih modela…

Samo nekoliko tjedana nakon što je tvrtka završila proizvodnju limuzine C-klase u SAD-u i A-klase u Meksiku, sada potvrđuje da će još dva modela vrlo brzo čekati ista sudbina. Nakon što su u ožujku kružile špekulacije kako bi se modeli S klasa Coupe i Cabriolet mogli ukinuti, stigla je i službena objava iz Daimlera.

U podužem priopćenju za javnost s detaljnim ažuriranjima modela za modelsku godinu 2021., Mercedes je službeno najavio da S-klasa Coupe i S-klasa Kabriolet ulaze u zadnju godinu proizvodnje. I redovne i AMG-ove inačice luksuznih vozila ukinut će se do kraja ove godine. Jedina nadogradnja je dodavanje nove vanjske boje Cirrus Silver za coupe i kabriolet.

Kupcima u SAD-u to ne bi trebalo tako teško pasti, budući da proizvođač ima bogatu ponudu SUV modela što pogoduje tržište luksuznih crossovera. Upravo je taj segment zabilježio veliko povećanje od 73 posto u posljednjih pet godina, pa ova odluka zapravo i ne čudi. Ukinute će modele, prema nekim izvorima, zamijeniti nadolazeći Mercedes-Benz SL te nova generacija modela AMG GT.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin