ZA ŠTIČENE OSOBE

Mercedes-Benz S 600 Guard, blindirani luksuz rezerviran za državni vrh

Nakon nedavnog napada na Markovu trgu, država je odlučila u ‘pogon’ vratit dvije prestižne limuzine – Mercedes-Benz S 600 Guard…

Model koji je naša država kupila za potrebe zasjedanja EU, ponovno se vraća u službu. Mercedes-Benz S 600 Guard pruža svestranu zaštitu do razine klase otpora VR9. 
S prvoklasnom udobnošću, izvanrednim Airmatic ovjesom, snažnim V12 motorom, inteligentnim sustavima za pomoć vozaču, Guard postavlja novi standard u pogledu zaštite osoba.

Sa svojim Guard modelima, Mercedes-Benz ima najširi raspon vozila s posebnom zaštitom.
Svojim sofisticiranim i neprobojnim zaštitnim sustavom, novi S 600 Guard odmah je ispunio sve zahtjeve osobne zaštite mjerodavnih tijela u Njemačkoj i prvo je vozilo koje je sveobuhvatno certificirano za najvišu balističku zaštitu u klasi otpora VR9 (prema BRV 2009, verzija 2).
Što se tiče eksplozivnih punjenja, novi S-Guard pokazao je svoje zaštitne sposobnosti ispunjavajući zahtjeve ERV2010, Saveznog ureda za kriminalističku istragu. Inovativni oklop donjeg dijela automobila po prvi puta gotovo u cijelosti pokriva donji dio, podnicu vozila.


Unatoč opsežnim zaštitnim mjerama, S 600 Guard se izvana teško razlikuje od standardnog modela. Njegova vanjska strana ima iste naglašene linije koje sugeriraju snagu i dinamiku, isti upečatljiv dizajn.

Zahvaljujući inteligentno integriranom oklopu, verzija Guard zadržava prvoklasni ambijent u interijeru S-klase za svoje putnike i ispunjava najviša očekivanja s obzirom na opaženu kvalitetu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin