MERCEDES-BENZ S600

Mercedes-Benz S600 Lorinser, nekoć u vlasništvu Michael Jordana na prodaju

Mercedes-Benz S klasa u coupe inačici (C140) sa V12 motorom itekako je tražen primjerak, a jednog takvog je vozio upravo Michael Jordan…

Michael Jordan, jedan od najvećih imena u povijesti košarke i NBA lige je itekako ljubitelj automobila. Upravo to potvrđuje i ovaj Mercedes-Benz S600 u Lorinser tuning paketu kojeg je košarkaška legenda kupila sredinom devedesetih godina.

Budući da je riječ o modelu S600 proizvedenom 1996. (kasnije će modeli preuzeti ime CL), ispod poklopca motora nalazi se 6.0 atmosferski V12 motor (interna oznaka M120) koji raspolaže sa 394 KS i 570 Nm, a do stotke stiže za 6,2 sekundi. Doduše, konkretni primjerak ima Lorinser tuning paket i novi ispušni sustav, pa je vrlo lako moguće da se brojke razlikuju od tvorničkih.

Bilo kako bilo, ovaj prekrasan coupe broji 252.000 kilometara, a da je riječ o primjerku kojeg je vozio kultni košarkaš svjedoči i originalna papirologija iz 1996., ali i gravirana riječ ‘Jordan’ na konzoli. Premda cijena ovog konkretnog primjerka još nije objavljena, jedno je sigurno, interesa će svakako biti.

foto: Beverly Hills Car Club

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin