Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive traži novog vlasnika, tek 9 proizvedeno za cijeli svijet

-

RM Sotheby’s je ponudio Mercedes-Benz SLS AMG Electric drive na prodaju…

Mercedes-Benz je pokrenuo lavinu električnih modela u zadnje dvije godine, međutim, prije gotovo deset godina, lansirao je ovo ‘čudo’. Temeljen na benzinskoj inačici modela SLS AMG, ovaj je strujaš opasno uzburkao duhove na automobilističkoj sceni. Sada, doduše, traži novog vlasnika.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive proizveden je u svega 9 primjeraka, a jedan takav sada traži novog vlasnika. Predstavljen na Međunarodnom salonu automobila u Parizu 2012. godine, SLS AMG Electric Drive zamijenio je 6.2 V8 motor SLS-a s četiri elektromotora, koji su razvijali kombiniranih 740 KS1000 Nm okretnog momenta – mnogo više od benzinske verzije.

Mercedes je naveo vrijeme do ‘stotke’ za 3,9 sekundi, što je bilo 0,3 sekunde sporije od benzinskog SLS AMG zbog dodatne težine baterija. Najveća brzina bila je elektronički ograničena na 250 km/h, a Electric Drive je nakratko držao rekord kruga Nürburgring u kategoriji EV-a, s vremenom kruga 7:56.234.

Premda se trenutno nalazi u Nizozemskoj, auto je 2013. godine isporučen u Švicarsku,a broji svega 3800 kilometara. Vlasnik za njega traži čak 1 milijun eura

Autor