ADUT IZ STUTTGARTA

Mercedes-Benz T-klasa (2022.): luksuzni obiteljski prijatelj i napredniji Citan

Mercedes-Benz Vans odjel odlučio je ponuditi svojim kupcima još više opcija, pa je danas i službeno potvrđen dolazak novog modela, T-klasa…

Novitet će biti zapravo mali kombi prilagođen potrebama obitelji, a ujedno je i prikladan pratitelj za ljubitelje aktivnog odmora. Poput V-klase, koja je uspješno pozicionirana u segmentu srednje veličine, Mercedes-Benz Vans sada nastupa u manjem segmentu, a prvi primjerci se očekuju u prvoj polovici 2022. Novi naziv i oznaka ovog novog modela biti će – T-klasa.

– Novom T-klasom ponudit ćemo vozilo koje će omogućiti obiteljima i onima koji žele aktivan život da zakorače u svijet Mercedes-Benza. Ovi kupci traže atraktivna i praktična kompaktna vozila – a upravo će te zahtjeve nova T-klasa i ispunjavati”, kaže Marcus Breitschwerdt, šef Mercedes-Benza Vans.

Novim izgledom i dizajnom T-klase postižemo spoj funkcionalnosti i poželjnosti”, kaže Gorden Wagener, direktor dizajna Daimler grupe.

Jedinstvenom filozofijom dizajna stvaramo atraktivnog obiteljskog pratitelja, dodao je na kraju Gorden. Novo će vozilo, posebno u pogledu dizajna, vrijednosti, sigurnosti i povezanosti, nositi DNK Mercedes-Benza.

T-klasa će zadovoljiti potrebe obitelji i ljudi orijentiranih na slobodno vrijeme po atraktivnom omjeru cijena i vrijednost. Slovo T označava iznimnu razinu prostranosti.

T-klasa nije prvi od Mercedes-Benz porodice u malom segmentu kombija. Kao što već možda znate, komercijalni segment ispunjavao je Citan od 2012.

U kolovozu prošle godine, divizija Vans najavila je nasljednika kompaktnog gradskog dostavnog vozila, zajedno s potpuno električnom varijantom. Na temelju ove male platforme za kombije stvorit će se dva vozila.

Dok je Mercedes-Benz Citan beskompromisno vozilo prilagođeno potrebama komercijalnih kupaca, Mercedes-Benz T-klasa usmjeren je prvenstveno prema privatnim kupcima.

Mercedes-Benz T-klasa i Citan bit će uspostavljeni u suradnji s Renault-Nissan-Mitsubishi alijansom.

Autor

Preporučeni sadržaj