ELEKTRIFIKACIJA MERCEDES-BENZ VOZILA

Mercedes-Benz u ofenzivi elektrifikacije, nakon G klase na struju stiže nam i Maybach EQS?

Advertisements

Mercedes-Benz žurno radi na elektrifikaciji svojih modela…

Mercedes-Benz rapidno ubrzava svoje planove elektrifikacije te želi da 50 posto modela automobila bude hibridno ili potpuno električno do 2025. godine, umjesto ranijeg cilja od 25 posto. Tijekom nedavnog prijenosa uživo nekoliko izvršnih direktora tvrtke iznijelo je te planove, uključujući potvrđivanje prethodno nenajavljenih modela.

Britta Seeger odgovorna je za marketing i prodaju u Mercedes-Benzu, a tijekom prijenosa je potvrdila da će modeli EQE SUV i EQS SUV debitirati sljedeće godine. Zanimljiva je i činjenica kako je na putu je i Mercedes-Maybach verzija SUV-a EQS. Kako bi podržao ta vozila, Mercedes razvija nekoliko električnih platformi. MMA za kompaktne proizvode stiže 2024. Kasnije će MB.EA biti za srednje i velike osobne automobile, a AMG.EA bit će posebno za sportske modele. Naposlijetku, VAN.EA bit će za komercijalne modele.

Nakon nedavne vijesti kako će i kultna G klasa dobiti svoju električnu inačicu, Mercedes-Benz iznenađuje ovim novim, nadolazećim električnim modelima. Doduše, za kultnu G klasu na struju ćemo pričekati do 2024., no koncept ovog  zanimljivog modela mogli bismo vidjeti na nadolazećem sajmu automobila u Münchenu već u rujnu ove godine. Svjetla je budućnost ispred Mercedes-Benz vozila…

Autor: Juraj Kamber Grahovac

 

Autor