EQE JE TAJ!

Mercedes-Benz u proizvodnom pogonu u Bremenu slavi proizvodnju 10 milijuntog vozila

Foto: Mercedes-Benz

Tvornica Mercedes-Benz u Bremenu dosegla je impresivno okruglu brojku u 46-godišnjoj povijesti, brojanje je stiglo do 10-milijuntog vozila sa zvijezdom!

Slavljeničko vozilo je potpuno električni EQE. Električna vozila i plug-in hibridi sastavni su dio proizvodnog portfelja tvornice. EQC je bio prvo električno vozilo Mercedes-Benza koje se masovno proizvodilo 2019. i integrirano je u serijsku proizvodnju u Bremenu. Od tada, proizvodnja u Bremenu pokriva cijeli niz pogonskih tehnologija. Potpuno električna poslovna limuzina EQE izgrađena je na istim linijama kao i vozila s konvencionalnim pogonom od 2022. godine. Uz sve to, tvornica Mercedes-Benz Bremen vodeća je tvornica za C-klasu i ujedno kontrolira proizvodnju GLC-a u globalnoj proizvodnoj mreži. Prošle je godine oko 277.000 vozila sišlo s proizvodne trake u Bremenu.

Povodom obljetnice proizvodnje, tvornica je također iz kolekcije izvukla vozilo koje je bilo prvo vozilo sa zvijezdom koje je sišlo s proizvodne trake u Bremenu 1978.: Mercedes-Benz S123 T-model.

Foto: Mercedes-Benz

“Obljetnica proizvodnje 10 milijuna vozila još jednom naglašava učinkovitost i fleksibilnost lokacije u Bremenu. Čestitam svim kolegama na ovom izvrsnom timskom nastupu. Vaša predanost, vaša strast i vaša predanost izgradnji savršenog Mercedes-Benza za svakog kupca čine priču o uspjehu ove tvornice mogućom.”
rekao je Jörg Burzer, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, zadužen za upravljanje proizvodnjom, kvalitetom i opskrbnim lancem.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo