REDIZAJN ZA GOSPODARSTVENIKE

Mercedes-Benz Vito dobio osvježenje, novi motori i sigurnosni sustavi razveselit će mnoge!

Mercedes-Benz Vito Mixto

Mercedes-Benz upravo je osvježio svog Vita, uz snažnije i ekonomičnije motore tu je i pregršt dodataka i sigurnosne opreme što će cijeniti svi vozači…

Od svog lansiranja, Mercedes-Benz Vito, koji se proizvodi u Španjolskoj, predstavlja uzor svestranog kombija srednje veličine. Više od 508 tisuća jedinica ove trenutne, treće generacije prodano je od njenog predstavljanja u jesen 2014.

Zahvaljujući svestranosti, Vito je etablirani partner za mala i srednja poduzeća, posebno one s do pet vozila. Više od 70 posto svih vozila Mercedes-Benz Vito koristi se u takvim uvjetima.

No, sada je vrijeme za osvježenje. Uz novi dizajn prednje maske te novu garnituru tkanina za sjedala, najveća je novost povećanje baterije za eVito Tourer (100 kWh). Doseg sada iznosi čak 420 km između punjenja. Što se konvencionalne motorizacije tiče, tu je i novi 2,0-litreni OM 654 dizelski motor (premijeru je imao u E klasi) što će omogućiti bolja ubrzanja te manju potrošnju u odnosu na prethodni OM651 motor. Svi osim najslabijeg Vito 116 modela opremljeni su sa novim 9G automatskim mjenjačem.

Također, tu je i ergela novih sigurnosnih sustava – DISTRONIC adaptivni tempomat, digitalni stražnji retrovizor (premijerno u toj klasi), bolji prikaz stražnje parking kamere te novi, 7-inčni infotainment sustav.

Novi će Vito u salone stići na ljeto ove godine, a cijene za sada još nisu poznate.

Autor