KULTNI MERCEDES-BENZ NA PRODAJU

Mercedes-Benz W124 230E na prodaju sa svega 995 prijeđenih kilometara, pogledajte ovu vremensku kapsulu

Mercedes-Benz W124 230E traži novog vlasnika, ali košta…

Njemački prodavač automobila Mechatronik prodaje možda najočuvaniji Mercedes-Benz W124. Ova se tvrtka specijalizirala za klasične (skupe) Mercedes-Benz modele stoga nije ni čudo kako za ovaj model traže čak 50 tisuća eura! U čemu je kvaka? Krenimo redom.

Trgovac kaže da je automobil nov jer ima svega 995 kilometara. Naravno, fotografije govore sve, pa je ovaj 230E u izuzetnom stanju. Ispod poklopca motora krije se 2.3 benzinski četverocilindrični motor sa 136 KS i 205 Nm. Konkretni primjerak proizveden je 1987.,  a obojen je u Astralsilber srebrnu boju. OK, ruku na srce, riječ je o osnovnom paketu opreme, ali nitko ne može osporiti kako je automobil u fantastičnom stanju. Naravno, gumu i plastiku na vozilu treba osvježiti, no to je praktički to. Prema riječima trgovca, već je prošla ozloglašeno tešku inspekciju TÜV, što dodatno potvrđuje stanje vozila.

Kako kaže Mechatronik ekipa koja trenutno prodaje vozilo, Mercedes-Benz podružnica u Braunschweigu dobila je konkretno vozilo 27. svibnja 1987. kao izložbeni primjerak u salonu. Nakon otprilike godinu dana mirovanja, pala je odluka da se automobil pohrani. Na taj način je automobil bio pohranjen 33 godine, a sada traži novog vlasnika.

Premda je riječ o jednom od najočuvanijih primjeraka na oglasu, on i dalje ima ratkape na kotačima te nema kožna sjedala. No, baš to ga čini savršenim ‘daily driverom’ na kojem ne bi trebalo biti nikakvih tehničkih problema, a vjerujemo da će budući kupac to itekako cijeniti. Cijeli oglas možete pogledati ovdje, a cijena iznosi 49.500 eura!

Foto: Mechatronik

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin