POSEBNA INAČICA ZA MINI COOPER

Mini Cooper Paddy Hopkirk Edition – posebna inačica kultnog automobila načinjena u čast vozačkoj legendi

Ovo je novi MINI Paddy Hopkirk, a riječ je o limitiranoj verziji Cooper S hatchback-a s troja vrata…

Upravo ovaj model odaje počast sad već kultnom Mini Cooper S-u koji je 1964. osvojio rally u Monte Carlu. Za upravljačem je sjedio Patrick Hopkirk zvan ‘Paddy’. Mini u ovom posebnom izdanju sadrži mnoštvo detalja nadahnutih razdobljem, ali i neke dijelove s oznakama Paddy Hopkirk. Proizvodnja će biti ograničena na svega 100 primjeraka, a svaka jedinica koštat će od 27.405 funti. Očekuje se da će prve isporuke krenuti u studenom ove godine.

Svih 100 automobila, između ostalog, imaju Chili Red boju s bijelim kontrastnim krovom, broj 37 na vratima (koji je nosio i automobil iz 1964. godine), aluminijske naplatke od 17 ili 18 inča, gloss black vanjske elemente. Tu je i bijela traka na haubi, ali i sjajna LED prednja svjetla zajedno sa stražnjim Union Jack svjetlima. Što se interijera tiče, identičan je u odnosu na obični Mini, ali tu je nekoliko Piano Black detalja u unutrašnjosti te novi pragovi sa natpisom “Paddy Hopkirk”.

Ispod poklopca motora diše dvolitreni turbobenzinac sa 192 KS i 280 Nm, a do stotke stiže za 6,8 sekundi. Nema sumnje, ovakav Mini je na tragu da postane kolekcionarski primjerak.

Autor