JEDINSTVEN

MINI Cooper SE Convertible, na struju bez krova i 200 km dosega, samo 999 primjeraka!

Nakon pozitivnih povratnih informacija o jedinstvenom primjerku predstavljenom u ljeto 2022., MINI sada kreće naprijed s malom serijom potpuno električnog MINI Cooper SE Cabrio…

Prvi premium kabriolet bez emisija na svijetu u segmentu malih automobila biti će dostupan od travnja 2023., MINI Cooper SE Cabrio bit će dostupan u Europi u ograničenom broju od 999 vozila.

“Prije tri godine lansirali smo potpuno električni MINI Cooper SE, a danas je svaki peti MINI prodan u Europi potpuno električni. Takav uspjeh potaknuo je da implementiramo malu seriju MINI Cooper SE Cabrio unutar samo nekoliko godina mjeseci. Oduševljena sam što možemo ponuditi 999 primjeraka koji će pružiti izvanredan i ekskluzivan osjećaj kartinga na otvorenom,” kaže Stefanie Wurst, voditeljica marke MINI.

Foto: MINI

MINI Cooper SE Cabrio dostupan je u Enigmatic crnoj i bijelo srebrnoj boji. Ručke na vratima, bočne brave i okviri prednjih i stražnjih svjetala završeni su u boji Resolute Bronze. MINI logotipi i natpisi modela prikazuju se u elegantnoj Piano crnoj boji koja se slaže. E logo poznat iz MINI Cooper SE nalazi se na prednjoj i stražnjoj strani, čime se vizualno naglašava lokalna zabava u vožnji bez emisija.

S duljinom od 3.850 mm, međuosovinskim razmakom od 2.495 mm, širinom od 1.727 mm i visinom od 1.427 mm, dimenzije, uključujući prtljažni prostor od 160 l obujma, ostaju nepromijenjene u usporedbi s MINI Cabrio s konvencionalnim pogonom. Električni motor od 135 kW/184 KS dolazi iz centara kompetencije za električnu mobilnost BMW Grupe u Dingolfingu i Landshutu. Njegova mala veličina omogućuje posebno skladnu raspodjelu osovinskog opterećenja i pogoduje agilnom i lako upravljivom rukovanju. Električni pogon glatko ubrzava MINI Cooper SE Cabrio iz mjesta do 100 km/h za 8,2 sekunde.

S dometom od 201 kilometar utvrđenim u testnom ciklusu WLTP, izleti na otvorenom mogući su daleko izvan granica grada. Do 30 km/h, potpuno električni i stoga posebno tihi tekstilni mekani krov u stilu MINI Yours s tipičnim Union Jack uzorkom može se otvoriti, zatvoriti ili postaviti kao pomični krov.

S MINI Cooper SE kabrioletom, MINI ističe svoju fleksibilnost i po prvi put je pokrenuo proizvodnju male serije. MINI Cooper SE Cabrio će se proizvoditi u ograničenoj seriji od 999 vozila zajedno s konvencionalnim MINI Cabrio u Nizozemskoj.

Foto: MINI

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo