premijera 20. svibnja

MINI John Cooper Works stiže u posebnom izdanju, ograničen na samo 999 primjeraka

S 231 KS i koncentriranim trkaćim znanjem i iskustvom, MINI John Cooper Works simbolizira maksimalno zadovoljstvo u vožnji s autentičnim osjećajem motosporta.

Ograničen na 999 primjeraka, MINI John Cooper Works 1to6 Edition donosi puristički model visokih performansi s ručnim mjenjačem na cestu.

Modeli MINI John Cooper Works poboljšanih performansi oduvijek su bili vrhunski sportaši marke i maksimiziraju onaj osjećaj go-karta tipičan za marku. MINI John Cooper Works 1to6 Edition, ograničen na 999 primjeraka diljem svijeta, naglašava snažan sportski karakter pogona u posebno autentičan način.

“Modeli MINI John Cooper Works imaju svoje korijene u motosportu. S MINI John Cooper Works 1to6 Edition, slavimo MINI-jevu legendarnu povijest motosporta i maksimiziramo iskustvo vožnje tipično za marku,” kaže Stefanie Wurst, voditeljica marke MINI.

Foto: MINI

Ručni 6-stupanjski mjenjač čini MINI John Cooper Works posebnim modelom visokih performansi. Zajedno sa standardnim papučicama od nehrđajućeg čelika, mehanički ručni mjenjač naglašava dinamički odziv vožnje i predstavlja uzbudljiv osjećaj utrke MINI John Cooper Works. Fokus na ovo nefiltrirano i autentično iskustvo vožnje sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem upravo zato i daje takvo ime izdanju – 1to6.

Čak i izvana, MINI John Cooper Works u izdanju 1to6 signalizira individualni stil i iznimne performanse. Prednji kraj karakterizira maska hladnjaka s isprobanim velikim otvorima za zrak za optimalnu kontrolu temperature motora i kočnica te potpuno okruženje u Piano Black boji. U kombinaciji s elegantnom ponoćno crnom bojom karoserije, elegantni crni detalji dizajna daju vozilu neukroćen izgled. Bočne ivice tipične za marku kao i završetak oko struka također su dizajnirani u Piano crnoj boji.

Od poklopca motora do aerodinamičnog stražnjeg spojlera i stražnjeg branika, središnja traka poklopca motora specifična za izdanje s grafikom specifičnom za izdanje naglašava MINI-jevu povijest motosporta. MINI John Cooper Works 1to6 Edition utjelovljuje nezaustavljivu želju vozila za slobodom — na trkaćoj stazi ili u svakodnevnom životu. Logotip izdanja u srebrnoj, bijeloj i crvenoj boji označava lik ograničene serije na vanjštini s odgovarajućim oznakama na C-stupu i stražnjem dijelu vozila, a također je ugrađen u bočne okvire. 18-inčni naplatci Circuit Spoke u Jet crnoj boji upotpunjuju izniman izgled izdanja modela.

U tom kontekstu, svjetska premijera modela ograničene serije održat će se na 24-satnoj utrci na Nürburgringu 20. svibnja 2023. MINI John Cooper Works izdanja 1to6, posebno modificiran za ovu utrku, zajedno s MINI John Cooper Works iz Bulldog Racing Teama, nastavlja MINI-jevu tradicijom prožetu trkaću povijest na utrci u subotu.

Od rujna 2023. ekskluzivni model MINI John Cooper Works 1to6 Edition bit će dostupan u Europi, SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo