Wurst odlazi

MINI najavio promjene u vodstvu, Stefan Richmann novi je glavni čovjek marke!

Foto: MINI

BMW Grupa je najavila promjenu na liderskim pozicijama, ovaj put kod marke MINI.

Od 1. kolovoza 2024. Stefan Richmann preuzet će upravljanje markom Mini od Stefanie Wurst, koja je tu poziciju obnašala od 1. veljače 2022.

Posljednjih je godina Stefanie Wurst strateški uspješno usmjerila britansku premium marku MINI na nova tržišta i ciljne skupine, a posebno na električnu mobilnost i digitalizaciju. Također je razvila međunarodnu MINI prodajnu organizaciju u održiv prodajni model usmjeren na kupca i odigrala je odlučujuću ulogu u postupnom uvođenju MINI izravne prodaje u Kini i Europi.

Wurst se oslanjala na snažno naslijeđe marke MINI, dok ga je u isto vrijeme preusmjeravala prema budućnosti. Predstavljanjem nove obitelji MINI, marka je trenutno na visokoj točki u svojoj 65-godišnjoj povijesti. Tri modela sa snažnim karakterom, MINI Cooper, MINI Aceman i MINI Countryman, utjelovljuju digitalizaciju proizvoda i usluga, elektrifikaciju marke i prepoznatljiv go-kart osjećaj.

Stefanie Wurst (Foto: MINI)

Jochen Goller, član Upravnog odbora BMW AG odgovoran za korisnike, marke, prodaju: “Željeli bismo zahvaliti Stefanie Wurst na njenom velikom osobnom angažmanu i njenom dragocjenom doprinosu budućem smjeru MINI-ja. Sa Stefanom Richmannom, višim rukovoditeljem BMW Grupe s dugogodišnjim iskustvom u Njemačkoj i inozemstvu, od kolovoza će preuzeti upravljanje markom MINI.”

Richmann je započeo svoju karijeru u BMW Grupi 1997. Od tada je obnašao brojne rukovodeće pozicije u tvrtki. 2000. godine prelazi u Korporativno strateško planiranje, a 2004. godine imenovan je voditeljem Kontrolinga prodaje. Od 2008. Richmann je kao financijski direktor bio odgovoran za financije BMW-a u Španjolskoj. Krajem 2010. vratio se u München, gdje je obavljao nekoliko daljnjih rukovodećih uloga u odjelu za financije i kontrolu te Upravljanju proizvodima u sjedištu BMW Grupe. Od 2017. Richmann je bio financijski direktor u SAD-u. U travnju 2022. godine preuzeo je dužnost voditelja odjela Korporativne strategije.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo