KLON RENAULT CAPTURA

Mitsubishi ASX (2024.), prema poznatoj recepturi

Foto: Mitsubishi

Nakon lansiranja nove generacije modela Colt, Mitsubishi Motors Europe protresa B-SUV segment otkrivanjem novog  modelaASX, vozila dizajniranog i razvijenog za vozače koji cijene naprednu tehnologiju i dinamičnost…

Novi ASX je složen i zamišljen kako bi u potpunosti proveo Mitsubishi Motors potpis “Dynamic Shield” prednje strane vozila, integrirajući vizualni DNK marke i pojačavajući SUV karakteristike vozila.

Novi ASX (“Active Sports X-over”) predstavlja vodeću u klasi, inovativnu infotainment tehnologiju i mobilne aplikacije s ugrađenim Googleom. Razvijen u suradnji s Alijansom, poboljšava iskustvo vlasništva i učvršćuje svoju poziciju u središtu europskog B SUV segmenta.

“Konkurentnost Mitsubishi Motors ASX uvelike je poboljšana dubljom integracijom vanjskog dizajna marke i velikim korakom naprijed u svijetu digitalizacije i povezanosti”, rekao je Frank Krol, predsjednik i izvršni direktor Mitsubishi Motors Europe. “Ugrađeni Google znači da novi ASX besprijekorno integrira digitalni život vozača unutar automobila, ali i izvan automobila s aplikacijom My Mitsubishi Motors, koja pruža kontrolu u stvarnom vremenu nad brojnim funkcijama.” Razvijen za Europu i temeljen na platformi Saveza Renault-Nissan-Mitsubishi CMF-B, novi ASX nudi široku paletu opcija elektrificiranog pogona uključujući puni hibrid (HEV) i tehnologiju blagog hibrida, napredne, učinkovite motore s izgaranjem kao i puni paket sigurnosnih i praktičnih tehnologija za zaštitu i podršku vozaču i drugim putnicima.

Foto: Mitsubishi

Novi ASX proizvodit će se u Renault tvornici Valladolid u Španjolskoj, a proizvodnja će započeti u svibnju 2024.

Digitalizacija kabine novog ASX-a dodatno je pojačana 7-inčnim skupnim zaslonom ili 10-inčnim virtualnim zaslonom koji vozaču omogućuje personalizaciju zaslona, omogućujući repliciranje navigacijskih uputa. Oba nude mnoštvo informacija, stavljajući najvažnije podatke izravno pred vozača. Sve je to zapravo jako dobro poznato od strane Renaulta, zapravo već isprobano u modelima – Clio, Captur…

Foto: Mitsubishi

Japanski Captur pokretati će 1,0-litreni turbobenzinac, 1.3 turbo benzinac kao blagi hibrid i poznati 1.6 Hybrid od 140 KS.

Ulazni motor je trocilindrični 1,0-litreni benzinski motor s turbopunjačem. 1,0-litreni MPI-T uparen je s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i pruža solidne performansi, isporučujući 67 kW snage i 160 Nm okretnog momenta.

Elektrifikacija je kamen temeljac europskog tržišta, a novi ASX nudi kupcima koji žele performanse s većom učinkovitosti.

Tako  se 1,3-litreni DI-T sastoji od 1,3-litrenog benzinskog motora s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem, integriranog s blagim hibridnim sustavom, koji koristi starter generator na remenski pogon povezan s litij-ionskom baterijom od 12 V, što znači da se energija može vratiti tijekom faza usporavanja i kočenja. Postavka se može upariti ili sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem ili sa sedam-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT). Motor isporučuje 103kW/260Nm s ručnim mjenjačem ili 116kW/270N sa 7DCT.

Kupci koji zahtijevaju još veću učinkovitost i niže emisije iz ispušne cijevi mogu imati koristi od potpuno hibridnog (HEV) pogonskog sklopa novog ASX-a. Tehnologija kombinira 1,6-litrenu benzinsku jedinicu s dva elektromotora i automatskim mjenjačem s više načina rada. Jedinica od 105 kW pruža savršenu ravnotežu između performansi i učinkovitosti zahvaljujući električnoj pomoći. Dobro poznato i isprobano na Megane Conquest, Joggeru i samom Capturu. A upravo potonji smo isprobali u identičnoj varijanti kakvu Japanci najavljuju…

S ukupnim dometom od 900 km, do 80% električnom vožnjom u gradu, 40% uštedom goriva i najboljim kapacitetom EV u HEV segmentu, nevjerojatno osjetljiv hibridni sustav u novom ASX-u daje vozačima dinamične performanse u kombinaciji s udobnim korisničkim iskustvom.

Prvi primjerci mogu se očekivati krajem ljeta i u Hrvatskoj…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo