JAPANSKA KVALITETA NE RAZOČARAVA

Mitsubishi Spacestar prošao 666.000 kilometara bez problema, vlasnici oduševljeni

-

Jerry i Janice Huot, američki bračni par iz Minnesote prije šest godina su kupili Mitsubishi Mirage. Do tad su prošli gotovo 700 tisuća kilometara…

Mitsubishi Mirage (u Europi imena Spacestar) jedan je od najjeftinijih vozila koji se nudi u SAD-u. Upravo su to prepoznali bračni par Huot iz Minnesote prilikom kupnje svog vozila prije 6 godina. Ljubičasti Mitsubishi Mirage ih je itekako dobro služio tijekom ovih 6 godina, sa svega par normalnih intervencija na motoru.

Ovakva kilometraža je impresivna za bilo koji automobil, tako da se maleni 1.2 trocilindarski atmosferski motor sa 75 KS pokazao jako dobrim. Između 320.000 i 480.000 prijeđenih kilometara promijenjen je alternator, dok su neki elementi ovjesa zamijenjeni na 240.000 kilometara. Automobil je svakodnevno korišten za odlazak na posao kroz autoceste diljem države koje često znaju biti zatrpane snijegom.

Kao znak pažnje, ovaj je par od Mitsubishija u SAD-u preuzeo potpuno novi Mirage s velikim popustom. Ovaj je automobil savršen dokaz da se, uz ljubav i pažnju te servisiranje, kilometri gutaju kao od šale, bez obzira o veličini ili kvaliteti automobila.

Foto: Mitsubishi White Bear

 

Autor