APLIKACIJA ZA PROMETNE PREKRŠAJE

MUP razvio novu uslugu Obavijesti o prekršaju u prometu, ovdje možete provjeriti čeka li vas kazna

-

Putem sustava e-Građani, Ministarstvo unutarnjih poslova lansiralo je aplikaciju e-Prekršaji…

Ova je usluga usko povezana s projektom „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“, Obavijest o prekršaju u prometu. Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod.

Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani. Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja.

Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje. Ovo će uvelike pomoći svima onima koji misle da ih je kamera negdje ‘uslikala’…

Autor