APLIKACIJA ZA PROMETNE PREKRŠAJE

MUP razvio novu uslugu Obavijesti o prekršaju u prometu, ovdje možete provjeriti čeka li vas kazna

Putem sustava e-Građani, Ministarstvo unutarnjih poslova lansiralo je aplikaciju e-Prekršaji…

Ova je usluga usko povezana s projektom „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“, Obavijest o prekršaju u prometu. Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Republici Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod.

Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani. Aplikacija olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja.

Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje. Ovo će uvelike pomoći svima onima koji misle da ih je kamera negdje ‘uslikala’…

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin