MERCEDES-BENZ

Na prodaju Mercedes-Benz SL600 sa samo 687 kilometara, V12 simfonija i vjetar u kosi za duge ljetne noći

Mercedes-Benz SL600 interne oznake R129 kojeg je dizajnirao Bruno Sacco smatran je jednim od najljepših automobila, a budući da je riječ o automobilu koji se proizvodio od 1989. do 2001., očuvanih primjeraka ima sve manje…

Među posljednje proizvedenim primjercima kultnog modela SL pronašao se jedan dragulj sa samo 687 kilometara. Proizveden u zadnjoj seriji 2001., većinu svog života proveo je u garaži, a sada traži novog vlasnika.

(foto: Mercedes-Benz Irvine, California)

Kupac koji se odluči na kupovinu nimalo neće biti razočaran; ispod haube diše čuveni atmosferski 6.0 V12 motor (interna oznaka M120) koji razvija 394 KS i 570 Nm, dok je za prijenos snage na stražnje kotače zadužena petstupanjska automatika.

(foto: Mercedes-Benz Irvine, California)

Ovako motorizirani SL bio je i ostao potentan, čemu svjedoče i brojke (do 100 km/h za 6.1 sekundi te maksimalna brzina 250 km/h), a uz aluminijski pomični krov, tu su i AMG aluminijski naplaci te Xenon svjetla. Interijer je doslovce kao nov, sportska sjedala su načinjena od Nappa kože, a volan ima drvene umetke.

(foto: Mercedes-Benz Irvine, California)

Cijena od 135 tisuća dolara nije mala, no složit ćete se s nama, ovo je jedan od onih automobila na kojima bore jednostavno ne mogu biti vidljive.