PRIPREMITE 6.000 KN!

Najskuplje punjenje električnog automobila na svijetu, 6.000 kuna za 350 km dosega?

Za jedno standardno punjenje, u kojem morate napuniti bateriju od 100 kW, kakvu ima Tesla model S ili X, Audi e-Tron, matematika je bila zbilja okrutna, u prijevodu, pripremite 6.000 kuna!

Velika zima koja je pogodila Teksas, iz više razloga je šokirala tamošnje stanovništvo. Područje koje nikad ne računa na snijeg i debele minuse, izgubilo je uslijed ovog vala hladnoće čak 58 stanovnika.

Osim velikog broja stradalih, Teksas će ovu zimu pamtit i po rekordnim računima za struju. prenosi Revija HAK riječ NBC News, koji su javila kako računi za struju nekih kućanstava dosežu i 10.000 dolara, što je otprilike kao da bismo električnu energiju za protekli mjesec platili 66.000 kuna u Hrvatskoj.

Liberalizirano tržište električne energije dovelo je i do velikog rasta cijena pa je u jednom trenutku 1 MWh koštao 9000 dolara što je povećanje za 17.900 posto. Inače mu je cijena oko 50 dolara.

Sve je to dovelo i do povećanja cijena punjenja električnih automobila, što je uz smanjeni domet na niskim temperaturama, potaknulo mnoge građane da preispituju cijeli koncept električne mobilnosti. Naime, da biste napunili Audi e-Tron ili Tesle s baterijama od 100 kWh bilo je potrebno potrošiti čak 900 dolara ili oko 6000 kuna. Ovo je samo dokaz, kako je sve moguće i kako se na ništa ne može utjecati…

izvor: Revija HAK

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin