ROGUE ZA AMERIČKO TRŽIŠTE

Nissan Qashqai (2021.), model i začetnik SUV groznice uskoro debitira

-

Iako Japanci još uvijek kriju izgled novog modela, za američko tlo su pripremili Rogue…

Potpuno novi Nissan Rogue postaje prvi globalni model tvrtke izgrađen pomoću sustava za recikliranje aluminijskih dijelova. Sustav pomaže u smanjenju emisije CO2 u usporedbi s dijelovima izrađenim od primarnih legura iz sirovina. Također promovira uporabu materijala koji se ne oslanjaju na nanovo eksplatirane resurse, ali i smanjenje otpada iz tvornica.

Hauba i vrata 2021 Rogue otisnuti su od aluminijske legure, materijala koji smanjuje težinu vozila i pomaže u poboljšanju učinkovitosti goriva i performansi snage. Model je izgrađen u Kyushuu u Japanu i Smyrni u državi Tennessee. S druge strane, podsjetimo kako je Qashqai sve bliže svojem debiju. Nova, treća generacija donijet će prelazak u elektrifikacijski predznak.

Plan i cilj marke je da do kraja 2023. postigne 50% elektrificirane prodaje u Europi, novi Nissan Qashqai neće biti dostupan samo s 1.3 DiG-T benzincem (140 i 158 KS) opremljenim blagom hibridnom tehnologijom, već predstavlja i europski debi e-POWER tehnologije, inovativnog Nissana i nagrađivanog pogonskog sklop koji crpi tehnologije iz pionirskog električnog vozila Nissan Leaf.

Iako je još uvijek pod kamuflažnim folijama, izgled interijera Nissan je otkrio. Ponovno će to biti model koji će postavljati standarde u klasi…

foto: Nissan (Rogue)

 

Autor