NOVA GENERACIJA

Nissan Qashqai (2021.) polako otkriva svoj dizajn prije premijere 18. veljače

Nissan Qashqai treće generacije svoju će premijeru imati 18. veljače…

Kada je 2006. prva generacija Nissanovog modela Qashqai predstavljena, sve se promijenilo. Riječ ‘crossover’ postala je gotovo pa svakodnevnica u automobilskom svijetu, a od tad je u engleskom Sunderlandu proizvedeno više od tri milijuna kompaktnih crossovera Qashqai. Jedan od najjačih prodajnih aduta Renault Nissan Mitsubishi alijanse stiže uskoro u svojoj novoj, trećoj generaciji.

Japanci su odlučili pokazati s čim raspolažu 13 dana prije službene premijere, a da je riječ o potpuno novoj generaciji sugeriraju detalji poput LED svjetlosnih elemenata sprijeda te detalji potpuno novog, kvalitetnog interijera kojeg su već pokazali krajem prošle godine.

U prvom će planu biti sjajan 1.3 DIG-T turbobenzinski motor razvijen u suradnji s Daimlerom, ali i 1.7 dCi kakvog smo testirali nedavno u još uvijek aktualnom modelu.  No, najveća novost je svakako e-Power hibridna inačica. Pregršt sigurnosne opreme, kako pasivne, tako i aktivne, krasit će i ovaj model. No, za detalje ćemo se ipak još malo strpiti…

Autor