Nissan Qashqai treće generacije svoju će premijeru imati 18. veljače…

Kada je 2006. prva generacija Nissanovog modela Qashqai predstavljena, sve se promijenilo. Riječ ‘crossover’ postala je gotovo pa svakodnevnica u automobilskom svijetu, a od tad je u engleskom Sunderlandu proizvedeno više od tri milijuna kompaktnih crossovera Qashqai. Jedan od najjačih prodajnih aduta Renault Nissan Mitsubishi alijanse stiže uskoro u svojoj novoj, trećoj generaciji.

Japanci su odlučili pokazati s čim raspolažu 13 dana prije službene premijere, a da je riječ o potpuno novoj generaciji sugeriraju detalji poput LED svjetlosnih elemenata sprijeda te detalji potpuno novog, kvalitetnog interijera kojeg su već pokazali krajem prošle godine.

U prvom će planu biti sjajan 1.3 DIG-T turbobenzinski motor razvijen u suradnji s Daimlerom, ali i 1.7 dCi kakvog smo testirali nedavno u još uvijek aktualnom modelu. No, najveća novost je svakako e-Power hibridna inačica. Pregršt sigurnosne opreme, kako pasivne, tako i aktivne, krasit će i ovaj model. No, za detalje ćemo se ipak još malo strpiti…