u kategoriji urbanih vozila

Novi Peugeot 308 je ženski svjetski automobil godine 2022.

Izvrsnost i strast: to je ono što nagrađuju članovi globalnog žirija Svjetskog ženskog automobila godine, koji su proglasili novi Peugeot 308 urbanim automobilom godine.

“Izvrsnost u pogledu sigurnosti, vožnje, tehnologije, dizajna, ekološke učinkovitosti i vrijednosti za novac”, savršeno utjelovljena u novom modelu Peugeot, prema 56 – isključivo ženskih – članova žirija iz 40 zemalja i 5 kontinenata koji čine WWCOTY. U svojoj dvanaestoj godini, žiri je ocjenjivao čak 65 kandidata vozila, koji su se pojavili između 1. siječnja i 31. prosinca 2021.

Linda Jackson, izvršna direktorica marke Peugeot, izjavila je: „Činjenica da je novi Peugeot 308 proglašen najboljim gradskim vozilom godine 2022. od strane žirija sastavljenog isključivo od žena, i iz vrlo različitih geografskih sredina, pokazuje važnost i strateški izbori marke u kojem pravcu idemo. Njegov jedinstveni izgled, izvrsnost tehnologije, emocije tijekom vožnje i njegova ponuda motora, elektrificiranih i s unutarnjim izgaranjem, čine 308 idealnim izborom za kupce u svakoj zemlji na svijetu.”

Foto: Peugeot

Autor