NA DANAŠNJI DAN

16. veljače 1920. rođen Anthony Crook, dugogodišnji vlasnik tvrtke Bristol

Bristol je oduvijek bio okružen velom tajanstvenosti, nisu objavljivali niti proizvodne brojke, niti tehničke specifikacije, a bilo kakav test ili objava za javnost bili su prava rijetkost…

Jedan je od direktora Chryslera, čije motore je tvrtka koristila od 1961., njihov londonski salon nazvao zadnjim preživjelim komadićem Britanskog imperija. Veliki dio te posebnosti dolazio je od jedinstvene Crookove osobnosti.

Iz imućne obitelji, rano se zarazio ljubavlju prema brzim automobilima, te je u svojim dvadesetima neko vrijeme posjedovao čak dva primjerka legendarnog Alfa Romea 8C 2900B.

Amaterski vozač utrka, nastupio je na dvanaest Velikih nagrada, uključujući i dvijeu Svjetskom prvenstvu.

Bio je fanatični ljubitelj svega vezanog za marku Bristol, i rijetko bi prošla neka objava vezana za njihove automobile u britanskim magazinima, a da nakon nekoliko dana na adresu redakcije ne bi stiglo njegovo rukom pisano pismo s ispravcima i komentarima.

Istinski džentlmen Anthony Crook, rođen na današnji dan prije 100 godina, u svijetu ljubitelja ekscentričnih automobila znan samo kao Tony, umro je 21. siječnja 2014.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin