30. ožujka 2008. u zrakoplovnoj nesreći poginuli Richard Lloyd i David Leslie

Je li to zbog notorno loših vremenskih uvjeta, magle i kiše, teško je reći, no zrakoplovne su nesreće u Velikoj Britaniji, gotovo redovna pojava u svijetu vozača autoutrka…

Od Grahama Hilla preko Tonyja Brisea do Colina McRaea, neuobičajeno je mnogo velikih imena na Otoku stradalo u njima. Prije 12 godina, kada je u blizini Biggin Hilla pala Cessna 501 Citation, odnijevši sa sobom živote svih petero putnika i članova posade, uključujući i dva automobilistička asa.

Neposredno nakon polijetanja prema odredištu, testnoj stazi Nogaro u južnoj Francuskoj, pilot je prijavio vibracije na motoru i dobio odobrenje za povratak na aerodrom s kojeg je uzletio, no slijetanje nažalost nije uspjelo.

Prisjetimo se dvojice od žrtava, Richarda Lloyda i Davida Leslieja.

Lloyd se zarazio virusom utrka radeći za diskografsku kompaniju Decca, a od sredine 1970-ih nizao je uspjehe, kako kao vozač, tako i kao vođa momčadi, u britanskom prvenstvu turističkih automobila, ali i na utrkama izdržljivosti.

Bio je uglavnom povezan s njemačkim proizvođačima, kao što su Volkswagen, Audi i Porsche. Jedan od vozača njegove momčadi bio je David Leslie, zvijezda BTCC prvenstva, u kojem nikada nije došao do titule, ali je ostvario devet pobjeda uz čak 35 podija.

Leslie je u više navrata nastupao i na slavnoj utrci 24 sata Le Mansa, a obojica su bili izrazito popularni i cijenjeni u britanskim automobilističkim krugovima.

Komentari