LIMITIRANE INAČICE

Abarth 595 Scorpioneoro i Monster Energy Yamaha, posebne inačice za gradskog jurišnika

Abarth je predstavio dvije nove, posebne limitirane serije modela 595, a bit će proizvedene u svega 2.000 jedinica…

Prvi od dva limitirana izdanja malene gradske jurilice je ekskluzivni Abarth 595 Scorpioneoro. On predstavlja savršen spoj životnog stila i performansi. Dizajniran za one koji žele udobnost u svakodnevnoj upotrebi automobila, sofisticirane detalje i ne žele da se odreknu performansi. Pod njegovim poklopcem motora nalazi se 1.4 T-jet benzinski motor koji razvija respektabilnih 165 KS, a sprint do stotke odrađuje za oduševljavajuće 7,3 sekunde. Uparen je s mehaničkim mjenjačem, ali može se opremiti robotiziranim sekvencijalnim Abarth mjenjačem u doplati.

Njegove performanse prepune adrenalina savršeno su ukomponirane s prepoznatljivim i jedinstvenim izgledom, a odaju počast ekskluzivnom „Zlatnom prstenu“ A112 Abarth iz 1979., šire poznatom kao A112 Abarth „Targa Oro“ kojeg je također karakterizirala crna boja, ukrasna zlatna obloga na karoseriji i sjajne aluminijske felge u boji zlata.

Specijalna serija Abarth 595 Scorpioneoro jednako je impresivna i pravi je „kolekcionarski primjerak“, proizveden u ograničenom izdanju i sa prestižnom pločicom koja označava brojku primjerka u svojoj kabini. Nova posebna serija sadrži ekskluzivne detalje. Izvana je prepoznatljiv po crnoj boji škorpiona – no dostupan je i na zahtjev u Podium Blue, Racing White i Record Gray bojama – a mat crni krov sa šablonom šahovske ploče savršeno se slaže sa „hladno sivom“ katran bojom na ručkama, poklopcima retrovizora i prednjim i zadnjim branicima.

U unutrašnjosti su nova Abarth „Scorpionflage“ sportska sjedala presvučena crnom kožom i zadnja sjedala od tehničkog materijala kako bi bolje držala tijelo za vrijeme sportske i agresivnije vožnje. Na naslonima za glavu na prednjem sjedištu, izvezen je natpis „Scorpioneoro“ , uz talijansku zastavu i simbol Abartha. Tu je i HD UconnectTM s ekranom od 7 inča s podrškom za Apple CarPlay i Google Android AutoTM – brzom platformom i ekranom visoke rezolucije, GPS-om i DAB digitalnim radiom – kao i sofisticirani BeatsAudio™ sustav s ukupnom izlaznom snagom od 480 W i 8-kanalnim digitalnim pojačalom.

Što se tiče druge, posebne inačice, ona nosi ime Abarth 595 Monster Energy Yamaha. Vozilo je dizajnirano posebno za mlade kupce i ne samo nego i ljubitelje moto sporta, sa uzbudljivim, a i dalje ekskluzivnim proizvodom, kao i ultra visokim performansama bilo kog Abarth modela. Proizvedena u ograničenom broju od 2.000 primjeraka, nova posebna serija slavi partnerstvo dva brenda, koje traje još od 2015. Njihova veza osnovana je na zajedničkim vrijednostima koje čine performanse, trke, tehnologija i zabava.

Estetika je inspirirana shemom MotoGP modela YZR-M1 kompanije Monster Energy Yamaha za 2020. godinu, vanjština nove posebne serije odlikuje se kombinacijom dviju boja – plavom i crnom – a također je na raspolaganju i samo u crnoj boji, s logotipom „Monster Energy Yamaha MotoGP“ s donje strane, odmah iznad logotipa „595“. Ovo specijalno izdanje zaokruženo je „kandžom“ na poklopcu motora koja predstavlja znak nove suradnje između škorpiona i renomiranog energetskog pića koji „budi energiju“ za imidž ove nove posebne serije. Tamne boje su u suprotnosti sa „hladno sivom“ bojom katrana, što se vidi na ručkama na vratima te prednjem i zadnjem braniku.

Sa unutrašnje strane, model posjeduje posebna nova Abarth sportska sjedala s plavim oblogama i logotip „Monster Energy Yamaha MotoGP“ na naslonima za glavu. Plavi detalji se izdvajaju na crnoj komandnoj tabli. U tome se ogleda dvobojna karoserija, dok je numerirana pločica postavljena na centralni tunel.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha opremljen je 1.4 T-jet motorom od 165 KS sa Euro6D TEMP homologacijom, sa ručnim mjenjačem, ali, kao i Scorpioneoro, na zahtjev može biti opremljen automatskim sekvencijalnim Abarth mjenjačem sa papučicama na volanu.

Standardna oprema uključuje volan inspiriran trkačkim modelima s ravnim donjim dijelom i centrirajuću šipku na gornjem obodu volana, posebno korisnu za vožnju sportskih automobila. Tipka „Sport“ kontrolira maksimalnu isporuku obrtnog momenta, kalibraciju servo upravljača i reakciju na gas. Straga, tu je i gromoglasan zvuk auspuha Record Monza s aktivnim ventilom. Kočioni sustav – ad hoc dizajniran za Abarth – pruža maksimalnu sigurnost prilikom usporavanja preko prednjih i zadnjih ventiliranih diskova promjera 284 mm i 240 mm. Također, dio standardne opreme je i zadnja osovina Koni, s tehnologijom selektivnog prigušivanja frekvencije (FSD) za povećanje prianjanja, upravljanja i stabilnosti, što čini iskustvo vožnje jedinstvenim.

7-inčni HD Uconnect, sa podrškom za Apple CarPlay i Google Android Auto, odnosno najboljim rešenjima za povezivanje pametnog telefona sa automobilom za Apple iOS i Android operativne sustave, također je dio serijske opreme u modelu Abarth 595 Monster Energy Yamaha. Ova jedinstvena platforma dolazi sa ugrađenim Abarth Telemetry sučeljem koji omogućava vozačima mjerenje svojih performansi. Također, ova posebna serija sadrži i posebni vizualni efekt koji prikazuje Monster Energy Yamaha MotoGP logotip na ekranu pri pokretanju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin