ABARTH 695 ESSEESSE

Abarth 695 Esseesse (2021.) limitirana je gradska jurilica za 1390 sretnika

Abarth 695 Esseesse najsnažniji je primjerak talijanske gradske jurilice…

Abarth je objavio novu posebnu verziju svojeg modela pod nazivom 695 Esseesse. Zapravo, to je najbrži model u ponudi, a iz Abartha tvrde kako su inspiraciju crpili iz istoimenog modela iz 1964.  Abarth 695 Esseesse bit će ograničen na svega 1390 primjeraka, od kojih 695 dolazi u Scorpion Black boji, dok će ostalih 695 jedinica biti obojeno u Campovolo Gray boju.

Ovaj je primjerak zamišljen kao kolekcionarsko izdanje, a tvrtka je rekla da je 695 Esseesse “posvećen onima koji traže ekskluzivnost, performanse i trkaću dušu”. Dizajnerski gledano, ovaj model ima obilje bijelih detalja na prednjem i stražnjem spojleru te poklopcima retrovizora. Tu su i 17-inčni aluminijski naplatci koji su obojeni u bijelu boju, a za ovjes su zaduženi amortizeri Koni FSD.

Što se tiče smanjenja ukupne mase, Abarth je zaposlio posebne stručnjake koji su ugradili aluminijski poklopac motora te Akrapovič ispušni sustav od titana. Svi ti detalji smanjili su masu za ukupno 10 kilograma u odnosu na model 595 Competizione.

Interijer je ostao u klasičnoj Abarth maniri, obilje alcantare na volanu te na sjedalima, a tu je i infotainment sustav dijagonale 8″ sa Apple CarPlay i Android Auto mogućnošću povezivanja. Zanimljivo je kako nasloni sjedala imaju integrirani natpis 695 Esseesse, a crnilo u interijeru uspješno ‘razbijaju’ crveni pojasevi.

Ispod poklopca motora nalazi se dobro poznati 1.4 turbobenzinski motor sa 180 KS i 250 Nm, što mu omogućuje sprint do ‘stotke’ u 6,7 sekundi. Cijena će biti poznata ubrzo, no jedno je sigurno, ponajbolja gradska jurilica itekako ima potencijal biti kolekcionarski primjerak.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Autor

Preporučeni sadržaj