DOKTORE POMOZITE

Alfa Romeo 156 1.6 T.S. (2003.) teško postiže visoke okretaje, gubi snagu

Alfa Romeo 156 1.6 T.S. prvenstveno ima probleme s varijatorom faze ventila, ali u ovom slučaju motor vjerojatno ne dobiva dovoljnu količinu goriva. Mogući su uzroci blokiran filtar goriva, neispravan regulator tlaka goriva, pumpa za gorivo i brizgaljke…

PITANJE ČITATELJA

Alfa Romeo 156 1.6 T.S., 2003, 279.000 km. Problem je što motor slabo radi pri visokim okretajima, počinje nepravilno raditi i slabo vuče. Pri nižim okretajima i ako se naglo ne ubrzava, problema uglavnom nema.

ODGOVOR DOKTORA

Alfa Romeo 156 1.6 T.S. prvenstveno ima probleme s varijatorom faze ventila, što može imati utjecaj na pad snage pri višim okterajima, ali ne presudni, Ovdje je, vjerojatno, uzrok problema da motor ne dobiva dovoljnu količinu goriva.

Mogući uzroci: blokiran filtar goriva, neispravan regulator tlaka goriva, pumpa za gorivo i brizgaljke. Najprije treba izmjeriti tlak goriva – kad se uključi kontakt treba biti najmanje 3,4 bara, a u praznom hodu ne bi smio biti manji od 3 bara.

Svakako savjetujemo čišćenje brizgaljki (izmjenu dotrajalih) i izmjenu filtra goriva, a treba provjeriti i pumpu goriva, jer je to slaba strana tog motora.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin