ŠPANJOLAC NA ČELU DIZAJNA

Alfa Romeo dobio novog dizajnera, Alejandro Mesonero-Romanos biti će zadužen za novi dizajn marke

Nakon što je naučio svoj zanat u Španjolskoj, Južnoj Koreji i Francuskoj, Alejandro Mesonero-Romanos svoje će međunarodno iskustvo sad iskoristiti u službi grupe Stellantis.

Njegov angažman kao šef dizajna Alfa Romeo, krenuo je s početkom srpnja 2021. godine.

Kao glavni zadatak i fokus imati će na osvježenje marke, tijekom postupka elektrifikacije i modernizacije kultne marke, koja slavi 110. rođendan.

Alejandro Mesonero-Romanos i njegov hrabri stil doveli su do renesanse španjolski marki – Seat/Cupre. Njegov rad na modelima Cupra Tavascan i Formentor, četvrtoj generaciji Seat Leona, petoj generaciji Ibize i Arone pokazuje kako njegov napredni dizajn može pružiti poticaj i povećati privlačnost marke.

Jean-Pierre Ploué, glavni direktor dizajna u Stellantisu, izjavio je: „Alejandrov dolazak predstavlja izvrsnu priliku za Alfu Romeo. Alejandro Mesonero-Romanos zaljubljenik je u automobile i sjajno je obavio posao u Cupri. Dizajnerski tim se raduje suradnji s njim. ”

Jean-Philippe Imparato, izvršni direktor Alfa Romea, rekao je da će se s veseljem obratiti predstojećim izazovima u Alfa Romeu s naprednim misliocem poput Alejandra Mesonero-Romanosa. Očekuje se da će ovo blisko partnerstvo donijeti puno uspjeha brendu.”

Alejandro Mesonero-Romanos bivši je student Kraljevskog umjetničkog fakulteta u Londonu.

Foto: Alfa Romeo / Stellantis

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin