100. rođendan

Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio 100th anniversario, samo 100 primjeraka za veliku obljetnicu

Foto: Alfa Romeo
-

Alfa Romeo slavi 100 godina Quadrifoglio s ograničenim izdanjima Giulia i Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario, sa 100 ekskluzivnih jedinica po modelu

Alfa Romeo je odao počast legendi Quadrifoglia kreiranjem ograničene verzije u povodu svoje 100. obljetnice. Bit će proizvedeno samo 100 ekskluzivnih jedinica nove Giulie i Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario, s poboljšanom snagom, dodatnom opremom i ekskluzivnim dodacima kao standardnom opremom.

15. travnja 2023. navršit će se točno 100 godina otkako je neizbrisiv simbol performansi Alfa Romea, Quadrifoglio, imao svoj debi. Djetelina s četiri lista nošena na pobjedničkom RL-u Uga Sivoccija na Targa Florio te godine bila je početak legende. Na ovu posebnu obljetnicu, Alfa Romeo predstavlja ekskluzivnu ograničenu seriju verzija svoja dva aktualna automobila u obliku lista djeteline.

Foto: Alfa Romeo

Kombinacija tehničke čistoće i tehnologije stavlja nove modele ograničene serije na vrh svojih segmenata, s najboljim upravljanjem u klasi i omjerom snage i težine stvarajući izravno i jedinstveno iskustvo vožnje Alfa Romea.

Foto: Alfa Romeo

Izdanja Giulia i Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario rezultat su sto godina razvoja trkaćih i proizvodnih vozila. 2,9-litreni Bi-Turbo V6 motor u oba automobila poboljšan je za dodatnih 10 KS, na 520 KS, a ova dodatna snaga kombinirana je s mehaničkim samoblokirajućim diferencijalom. Sa specifičnim podešavanjem proizašlim iz razvoja Giulie GTA, ovaj važan novi dodatak poboljšava ponašanje i trakciju automobila, optimizirajući prijenos okretnog momenta, istovremeno povećavajući stabilnost, agilnost i brzine u zavojima.

Foto: Alfa Romeo

Modeli 100th Anniversario ažurirani su novim ‘3+3’ prednjim svjetlima, s adaptivnom Full-LED Matrix tehnologijom koja nudi zaštitu od odsjaja i prilagodljivo dugo svjetlo za optimalno osvjetljenje u svim uvjetima. Tamne lagane sportske aluminijske naplatke s pet rupa od 19 inča nalaze se na Giuliji, s 21 inčnim aluminijskim naplatkama na Stelviu. Iza kotača nove, ekskluzivne zlatne kočione čeljusti obilježavaju stotu obljetnicu. Ista dragocjena nijansa ističe amblem kojim se slavi 100 godina Quadrifoglia, smješten na prednjem krilu oba automobila. Kako bi dodatno poboljšali njihov sportski izgled, maska hladnjaka i poklopci retrovizora izrađeni su od golih karbonskih vlakana. Dostupne su tri boje karoserije: Rosso Etna, Verde Montreal i Nero Vulcano.

Isti sportski dojam može se pronaći u unutrašnjosti gdje postoji ekskluzivna kombinacija crne i Alcantara kože, pojačana novim i ekskluzivnim kontrastnim zlatnim šavovima i inovativnim 3D efektom obruba od ugljičnih vlakana za ploču s instrumentima, središnji tunel i ploče vrata. . Na kontrolnoj ploči, broj 100 je ušiven u zlatnoj boji pored zlatnog Quadrifoglia. Upravljač je presvučen kožom i alcantarom s crnim šavovima i umetcima od karbonskih vlakana.

 

Autor