U RUKAMA ZNALACA

Alfa Romeo Tonale plug-in hibrid Q4 isprobali i Formula 1 vozači, Valtteri Bottas i Zhou Guanyu zadovoljni!

Alfa Romeo F1 tim se na godišnjem odmoru pred sezonu okupio u tvornici kompanije Sauber Motorsport u Hinwilu (Švicarska).

U atmosferi zajedništva i koncentracije, tim se okupio kako bi se fokusirali na strategije i ciljeve za nadolazeći prvenstvo. Prošle sezone, Alfa Romeo F1 ekipa je ostvarila šesto mjesto, što je najbolji uspjeh u posljednjem desetljeću.

Pored tima rukovodilaca, na sastanku su također prisutni bili Valtteri Botas i Zhou Guanyu, vozači Alfa Romeo F1 tima koji će uskoro početi probe u bolidima za sezonu 2023.

Foto: Alfa Romeo

Pored vozača, zvijezda u Hinwilu je i novi Tonale plug-in hibrid Q4, najsnažnija verzija u gami i model na kojem talijanski marka planira ostvariti „efikasni sportski duh“.

Tonale plug-in hibrid Q4, koji će uskoro biti dostupan u salonima, kompletira ponudu game Tonale, prvog modela s kojim je brend napravio svoj iskorak u svijet elektrifikacije. Nova verzija koja se nalazi na vrhu ponude je prvi korak ka sportskom duhu budućnosti prema viziji brenda Alfa Romeo, koji se radikalno mijenja i usmjerava pogled ka novoj eri povezanosti i elektrifikacije, istovremeno ostajući vjeran njegovoj genetici talijanskog sportskog duha od 1910. godine.

Izraz nove paradigme „efikasnog sportskog duha“, Tonale plug-in hibrid Q4 je najefikasniji Alfa Romeo model ikada, s emisijama CO2 do 26 g/km, što omogućava slobodan pristup gradskim centrima, preko 80 km dometa u potpuno električnom režimu za prvoklasni dnevni domet i do 600 km ukupnog dometa. Tonale plug-in hibrid Q4 kombinira efikasnost i održivost s najboljim od sportskog karaktera. 280 KS ukupne snage ga postavlja na sam vrh i njegovom segmentu, s ubrzavanjem od 0 do 100 km/h za samo 6,2 sekunde, i maksimalnom brzinom od 135 km/h u potpuno električnom režimu i 206 km/h u hibridnom režimu. Osjećaj snage koja se može postići tijekom ubrzavanja je pojačan e-AWD sistemom, jer zadnja osovina reagira čim se stisne gas zahvaljujući trenutnom okretnom momentu električnog motora.

Novi Tonale i pogonski plug-in hibridni sklop očekujemo u salonima krajem ožujka…

Foto: Alfa Romeo

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo