6. po redu

Audi hub za električna vozila, u Frankfurtu otvorena nova punionica

Foto: Audi

Audi otvara svoje šesto čvorište (punionice) za punjenje u Frankfurtu na Majni. Na Orber Straße vozači električnih automobila svih marki mogu puniti svoja vozila s do 320 kW snage pomoću četiri stanice za punjenje velike snage (HPC).

Elektrifikacija nam se nameće, a ovakve stvari to ubrzavaju. Dok se vaš automobil puni, korisnici mogu doživjeti ugodno iskustvo u susjednom Klassikstadt Frankfurtu. Audi se udružio s ovom tvrtkom koja se nalazi u bivšoj tvornici koja se može pohvaliti međunarodno poznatom zbirkom starinskih i modernih klasičnih automobila te nudi niz usluga. Gosti mogu birati između široke ponude grickalica, pića i toplih jela te uživati u njima u atraktivnom i udobnom ambijentu. Štoviše, sva Audi čvorišta za punjenje su dizajnirana da budu bez prepreka – te da budu punjenja laka za sve, uključujući osobe s invaliditetom.

Foto: Audi

Tu je i ‘okretna ruka’ koja smanjuje težinu kabela za punjenje za oko 60 posto. Kao rezultat toga, kupci u invalidskim kolicima mogu držati CCS konektor u jednoj ruci i pomicati svoja invalidska kolica drugom rukom. CCS držač konektora dodatno optimizira rad za korisnike invalidskih kolica, dok nadstrešnica sprječava ulaženje vode i vlage u konektore.

Foto: Audi

„U gradskom području Frankfurta imamo veliku koncentraciju vozila na električni pogon. Istodobno, ponuda punionica se stalno povećava. Čvorište za punjenje nije samo dobrodošla dodatna prilika za punjenje, već korisnicima daje i mogućnost da vrijeme čekanja provedu u susjednoj zgradi Klassikstadta,” kaže gradska vijećnica Frankfurta Stephanie Wüst, voditeljica Odjela za ekonomska pitanja, pravo i gradski marketing . Brzo punjenje u gradskim središtima i oko njih posebno je važno za vozače koji ne mogu puniti svoje automobile kod kuće ili na poslu, napominje Wüst.

Foto: Audi

Audi ulaže u punjenje u centru grada. “U Frankfurtu očekujemo oko 5000 operacija punjenja godišnje”, kaže Nikolai Senst, koji je odgovoran za upravljanje uvođenjem Audi čvorišta za punjenje. “Očekujemo da će postojati podjednako visoka stopa povrata kupaca kao i na drugim lokacijama.” U Nürnbergu, gdje Audi od prosinca 2021. upravlja Audi čvorištem za punjenje sa šest mjesta za punjenje i dnevnim boravkom od 200 četvornih metara na katu, stopa povrata je približno 70 posto. Čvorište je dostupno vozačima svih marki automobila. Korisnici Audija mogu online rezervirati mjesto za punjenje putem aplikacije myAudi.

Za čvorište za punjenje, Audi koristi baterije drugog vijeka iz rastavljenih testnih vozila. Kao rezultat, Audi može koristiti niskonaponski priključak koji je dostupan na licu mjesta i ne treba instalirati dodatni transformator. S privremenim kapacitetom za pohranu, ukupno je oko 1,05 megavat sati energije dostupno za četiri punionice – dovoljno za hipotetski punjenje 60 vozila bez prekida.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo