STRUJA

Audi je predstavio nove E-Tron S modele, praktični i jako brzi strujaši spremni na sve!

Kupci mogu birati između E-Tron S ili E-Tron S Sportback inačice koje od sad nude eksplozivnije performanse…

Ako ste mislili da je standardan E-Tron slab u aspektu performansi, Audi će vas razveseliti. Proizvođač iz Ingolstadta predstavio je novu E-Tron S inačicu koja je više orijentirana za performanse i jurcanje po autocesti uz nultu emisiju.

E-Tron S dolazi u običnom te u Sportback izdanju, a razvija 405 KS te 808 Nm okretnog momenta koji je dostupan odmah. No, tu je i poseban “boost” način vožnje koji u 8 sekundi nudi maksimalnih 496 KS te 973 Nm okretnog momenta. Te su brojke svakako uvjerljive te opravdavaju sportski nastup ovih modela.

Do 100 km/h stižu za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 210 km/h. Premda Audi još nije otkrio koliki je zapravo doseg na ovim modelima, poznato je samo kako je kapacitet baterije ostao isti; 95 kWh.

U interijeru, situacija je ostala identična. Najbolja stvar svakako su digitalne kamere koje su uspješno zamijenile konvencionalne retrovizore. Audi je također odlučio E-Tron S modele opremiti sa kotačima veličine 20 inča, dok je moguće dokupiti i veće od 22 inča. Cijena će biti naknadno objavljena, a prve isporuke će vrlo vjerojatno biti u ljeto ove godine.

 

Autor

Preporučeni sadržaj