BEZ POMOĆI MOBITELA

Audi na ljeto donosi trgovinu za izravno pristupanje aplikacijama

Foto: Audi

Tijekom ljeta Audi donosi trgovinu za aplikacije na odabrane modele s trećom generacijom modularnog infotainment alata (MIB 3).

Ugradnjom trgovine, koja je zajednički razvijena s Volkswagen podružnicom CARIAD, kupci mogu izravno i intuitivno pristupiti popularnim aplikacijama trećih strana putem multimedijskog sučelja (MMI) putem podatkovne veze u vozilu. Aplikacije koje odabere kupac mogu se neprimjetno instalirati u MMI sustav – bez potrebe korištenja pametnog telefona.

U potrazi za sve većom digitalizacijom vozila, Audi integrira domaću trgovinu za aplikacije u odabrane modele. Tehnička osnova za inovaciju je proširenje MIB-a 3 s dodatnom elektroničkom komponentom. Hardverski modul veličine USB flash pogona učitan je operacijskim sustavom otvorenog koda i tako omogućuje pristup aplikacijama trećih strana u vozilu.

Foto: Audi

“Audi je prva marka unutar Volkswagen grupe koja je predstavila novu trgovinu za aplikacije trećih strana. Razvijeno od strane CARIAD-a, ovo skalabilno rješenje je dokaz naše strategije da ponudimo vrlo atraktivan ekosustav za naše klijente. S ovim rješenjem vozači Audija ne samo da će uživati u redovitim ažuriranjima softvera, već iu još personaliziranijem infotainment sustavu,” rekao je Oliver Hoffmann, tehnički direktor Audija.

S novom trgovinom kupci dobivaju pristup širokom izboru aplikacija koje se mogu preuzeti izravno i neovisno s pametnog telefona na MMI. Prilikom pokretanja dostupne su aplikacije iz sljedećih kategorija: Glazba, Video, Igre, Navigacija, Parkiranje i punjenje, Produktivnost, Vrijeme i Vijesti. Odjeljak Glazba, na primjer, uključuje aplikacije kao što su Amazon Music i Spotify. Trgovina će stalno rasti s novim aplikacijama koje se stalno dodaju.

Foto: Audi

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo