E-TRON PRIČA U EKSPANZIJI

Audi proizveo već 250.000 elektromotora u Mađarskoj

Audi Hungaria sektor slavi proizvodnju 250.000 e-pogona. Novi elektromotori iz Győra idu za cijeli svijet…

Danas je izašao 250.000. elektromotor s proizvodne linije u Audi Hungaria. Proizvodnja motora u Audi Hungaria započela je 1994. godine, a do danas je ta tvornica postala najveći svjetski pogon za proizvodnju motora. Prije tri godine u Audi Hungaria započelo je novo doba: 2018. započela je serijska proizvodnja elektromotora. Usto, mađarski dio se priprema za proizvodnju sljedeće generacije e-motora u duhu elektromobilnosti.

“S proizvodnjom elektromotora, 2018. godine otvorili smo potpuno nova područja znanja, čime smo osigurali održivu i dugoročnu konkurentnost naše tvrtke. S vremenom je Győr postao vodeći pogon za proizvodnju elektromotora u Audi Grupi, a u budućnosti ćemo dodatno ojačati i proširiti segment e-pogona ”, kaže Robert Buttenhauser, član Uprave za proizvodnju pogona.

Jubilarni 250.000 e-motor ima snagu od 140 kW (190 KS). Zanimljivo, svi sklopljeni elektromotori se transportiraju ​​u Bruxelles vlakovima s neutralnim CO2 i ugrađuju u modele Audi e-tron modele, u tamošnjem proizvodnom pogonu.

Foto: Audi

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin