RS 6 AVANT RS TRIBUTE

Audi RS 6 Avant u RS Tribute inačici posebna je poslastica za 25 najsretnijih kupaca u SAD-u!

Audi je pripremio posebnu inačicu moćnog modela RS 6 Avant nazvanu RS Tribute…

Dugo očekivani RS 6 Avant konačno je stigao u prodaju u SAD-u, a kako bi proslavio dolazak ovog fantastičnog automobila visokih performansi na američkoj obali, Audi America najavio je “RS Tribute edition”.

Prije 25 godina, RS2 Avant započeo je priču o uspjehu Audijevih modela visokih performansi. Kao počast prvom Audijevom karavanu visokih performansi, RS 6 Avant „RS Tribute edition“ s ograničenom proizvodnjom od 25 jedinica, sadrži jedinstvene elemente dizajna koji su oslonjeni na kultni model RS2 Avant.

RS2 Avant iz 1994. godine uspostavio je potpuno novi segment vozila kao prvi Audijev karavan visokih performansi. Sa svojim petocilindričnim motorom od 315 KS, ekstravagantnim dizajnom interijera i živahnom završnom bojom u plavoj boji Nogaro dao je snažnu izjavu koja se i danas smatra ikoničnom. Upravo je iz tog razloga Audi odlučio novi RS 6 nagraditi ovim posebnim paketom.

U odnosu na klasičnu inačicu, ovaj se primjerak razlikuje po Nogaro Blue pearl effect vanjskoj boji, crnoj ‘Black optik’ masci, stražnjem difuzoru i crno lakiranim krovnim nosačima.

U unutrašnjosti, vozača i putnike će veseliti Audi ekskluzivna sjedala Valcona S Sport, perforirani kožni upravljač, RS podne prostirke i kožni elementi na gornjem i donjem dijelu instrument ploče.

Ispod poklopca se nalazi 4.0 biturbo benzinski V8 motor koji razvija 600 KS i 800 Nm, a do stotke mu je potrebno svega 3,6 sekundi. Cijena za ovaj poseban primjerak u SAD-u iznosi 136,800 dolara, a narudžbe već sada kreću.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin