Pravi gospodar prstenova...

Audi RS5 – osvježeni ljepotan i kralj performansi

Ingolstad nas je razveselio s nove dvije, sportske inačice Audi Sport programa..

Pomalo u sjeni, nenametljivo, iako je njegova pojava sve, samo ne to. RS 5 Coupé i RS 5 Sportback od sada prate ostale rođake iz Ingolstadta.

Vruće je ovih dana u Ingolstadtu, iako je zima pokucala na vrata u velikom stilu. Nakon osvježenog RS4 Avanta, sada je na red stigao i RS5. Obje izvedbe coupe siluete, ponovno oduševljavaju.

Novi, osvježeni RS5 i RS5 Sportback sada kombiniraju najnovije značajke Audija, od dizajna eksterijera s poboljšanom konfiguracijom kabine koju je RS 4 već usvojio i unoseći MMI touch tehnologiju koja se temelji na velikom središnjem ekranu. Twin-turbo V6 sa svojih 450 KS snage i 600 Nm okretnog momenta i dalje pruža performanse vrijedne trzajne ozljede kralježnice, što najbolje dokazuje ubrzanje do stotke za okruglo 4 sekunde.

‘Osvježenje RS5 Coupé i RS5 Sportback označava uspješan završetak naše 25. obljetnice i obnovu naše ponude modela”, kaže Oliver Hoffmann, generalni direktor Audi Sport , te ponosno naglašava – “Zahvaljujući standardnom stalnom quattro pogonu, oni zauzimaju posebno mjesto u srcima vozača.”

Nove sportske izvedbe iz RS programa stižu početkom 2020. u Njemačkoj, a kod nas tijekom veljače i ožujka…

Autor

Preporučeni sadržaj