HOĆE LI BITI KUPACA ZA OVO?

Aznom Palladium, čudan dizajn donosi mix u SUV i limuzinskoj formi, ali i monstruozne performanse

Oni koji traže vozilo sposobno za elegantno kretanje po bilo kojem terenu, želja im je ispunjena. Barem tako Aznom najavljuje svoj model – Palladium…

Riječ je o bez ikakve sumnje jedinstvenom i iznenađujućem automobilu, koji cilja najekstravagantniju nišu.

Dizajneri su već opisali automobil kao “hiperlimuzinu” jer objedinjuje tradicionalne karakteristike sjajnih luksuznih limuzina (poput udobnosti, kvalitete materijala i izrade, dovoljno prostora i pouzdanosti) s izvanrednim mogućnostima obično svojstvenim drugim vrstama automobila.

Dizajniran i proizveden u Italiji, Palladium želi biti jedinstven po principu proizvodnje.

U stvari, svaki od deset automobila na proizvodnom rasporedu bit će po mjeri klijenta nakon što personaliziraju svoje modele. Ako uopće pronađu toliko kupaca…

„Ovo smo vozilo proizveli koristeći zanatske proizvodne tehnike, koje su danas skoro pa izgubljene, poput udaranja panela i ručne izrade karoserije, zajedno s drugim tehnološkim rješenjima – rekao je osnivač Aznoma Marcello Meregalli.

Samo ime vozila upućuje na veličanstvenu i klasičnu estetiku, nadahnjujući se iz ljetnikovaca poznatog talijanskog arhitekta Andrea Palladija (poznatog po tome što je kao osnovu za svoje kreacije koristio drevne grčke i rimske stilove).

Ali to nije sve, jer ime Palladium također podsjeća na rijedak i sjajan metal pod istim imenom.

Aznom Palladium doista je nešto jedinstveno, počevši od svojih dimenzija ( 2 metra visine i gotovo 6 metara dužine), postavljajući ga neupitno u carstvo limuzina, dok njegov nekonvencionalni izgled daje moćnu sliku jednaku samo mehaničkoj čvrstoći .

Sposoban da prijeđe bilo koji teren s pogonom na dva ili četiri kotača, Palladium je opremljen 5,7-litrenim biturbo motorom koji može isporučiti više od 700 KS i okretnim moment od 950 Nm.

Cijena? Zar vas to stvarno zanima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin