PREMIJERA

Bentley Batur Convertible (2024.), W12 kao dragulj i razlog loše frizure!

Foto: Bentley

Bentley koji raspolaže s čak 750 KS. Uživanje na zraku rezervirano je samo za 16 sretnika. Upoznajte Batur Convertible…

Bentley nastavlja oproštajnu turneju od W12 motora. Jedna od njegovih posljednjih iteracija pronaći ćemo u novom modelu Batur, nazvanom po kraterskom jezeru u Kintamaniju, na otoku Bali. To je u biti droptop verzija Batur coupea lansiranog 2022., ali još ekskluzivnija. Kabriolet je ograničen na 16 jedinica, dok je model s fiksnim krovom napravljen u 18 primjeraka.

Foto: Bentley

Premda nije posljednji Bentley koji ima twin-turbo, 6,0-litreni motor, Batur Convertible je među posljednjim modelima s 12-cilindričnim motorom. Koristi najsnažniju izvedbu W12 motora do sada, s nevjerojatnih 750 KS.

Dojmljivi ‘TSI motor’ postoji već više od 20 godina, tijekom kojih je dobio gotovo 40 posto više snage dok je potrošnja goriva pala za 25 posto. Sav taj sjaj prenosi se na cestu putem 8-brzinskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom savršeno skrojenog za raskošni grand tourer. Bentleyjevi inženjeri izradili su cijeli Akrapovič ispušni sustav od titana.

Foto: Bentley

Sve službene slike prikazuju Batur Cabrio sa sklopljenim krovom, ali znamo da je mekani krov skriven iza sjedala. Za spuštanje ili podizanje krova jednostavnim pritiskom gumba potrebno je samo 19 sekundi. Postupak se može izvesti samo dok vozilo vozi brzinom do 50 km/h. Proizvođač automobila sa sjedištem u Creweu obećava beskrajne mogućnosti personalizacije prilagođavanjem svakog centimetra automobila.

https://youtu.be/PwRKFzCG2j0?si=RZZlbSFGexvbEP-D

Bentley nudi automobil isključivo s rasporedom s dva sjedala, dok je Continental GT Convertible praktičniji jer prima putnike straga. U usporedbi s kupeom s aktivnim stražnjim spojlerom, novi model s “beskonačnim prostorom” za glavu ima integrirani spojler. Kotači od 22 cola imaju drugačiji dizajn, a sada je tu i poklopac tona koji skriva platneni krov kada je preklopljen.

Foto: Bentley

Novi Batur Convertible očekuje se kod prvih sretnika krajem godine…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo