STIŽE NOVI CONTINENTAL GT

Bentley Continental GT (2024.), stiže nova generacija uz novi hibridni sklop

Foto: Bentley

Novi Continental GT četvrte generacije bit će predstavljena u lipnju

Nova, četvrta generacija Continentala GT bit će predstavljena u lipnju, kao prvi automobil izgrađen na novom Bentley pogonskom sklopu Ultra Performance Hybrid.

Isporučujući 782 KS i 1000 Nm okretnog momenta, u kombinaciji s 80 km električnog dometa i emisijom CO2 (WLTP) ispod 50 g/km, novi Continental GT označava značajan korak naprijed za Bentley. Ne samo da će to biti najsnažniji i najdinamičniji Bentley cestovni automobil u 105-godišnjoj povijesti tvrtke, bit će i najodrživiji – dok će zadržati ručno izrađeni luksuz i iznimne materijale koji su sinonimi za sve Bentleyje.

Foto: Bentley

Najnovija generacija tehnologije šasije – uključujući aktivni pogon na sve kotače s vektoriranjem okretnog momenta, upravljanje na sva četiri kotača, elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem, 48 V električnu aktivnu kontrolu protiv prevrtanja i nove, napredne amortizere s dva ventila. Novi dizajn i novi paket tehnologije zaokružuju najnoviju generaciju automobila koji je definirao moderni Bentley.

Prvobitno predstavljen 2002. godine, Continental GT započeo je ponovno rođenje Bentleya. Inspiraciju za dizajn i etos performansi Continentala GT potječu od R Type Continentala iz 1952. – najbržeg automobila s četiri sjedala na svijetu u to vrijeme, koji je definirao koncept luksuznog Grand Tourera. Bio je to kruzer duge plovidbe za prelazak kontinenta – otuda i naziv. Continental GT usvojio je iste tri ključne dizajnerske linije – power line, bočni dio i kosi krov.

Utjecaj Continentala GT bio je ogroman – unutar četiri godine, godišnja prodaja marke popela se s otprilike 1.000 automobila na više od 10.000. Druga generacija Continentala GT predstavljena je u Parizu 2010. godine, a narudžbe su se primale od listopada, a isporuke su počele početkom 2011. godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo