JEDINSTVENA NAJAVA NOVOG DOBA

Bentley Mulliner Batur kao najposebniji grand tourer marke ikada

Batur je ručno rađen i beskonačno prilagodljiv grand tourer imat će svoju globalnu premijeru na Monterey Car Weeku ovog vikenda.

Batur je puno više od nasljednika Bacalara, modela koji je napravljen u svega 12 primjeraka. Pod vodstvom direktora dizajna Andreasa Mindta, prikazuje potpuno novi jezik dizajna marke, s klasičnim značajkama iz prošlosti reinterpretiranim u nove, čistije oblike koji se oslanjaju na korištenje kontrasta za pružanje definicije. Ovaj novi Bentley dizajn DNK će oblikovati buduću ponudu električnih vozila Bentley Battery Electric Vehicles (BEV), a prva će biti lansirana 2025. godine.

Kao i Bacalar, Batur je dobio ime po jezeru Batur, ono je 88 metara duboko kratersko jezero površine 16 km² u Kintamaniju, na otoku Bali u Indoneziji.

Batur slavi Bentleyjev kultni W12 motor, s iteracijom koja proizvodi više snage i okretnog momenta nego ikad prije. Bentley na svom putu Beyond100 da postane najodrživija tvrtka za luksuznu mobilnost na svijetu, s W12 ulazi u svoje godine sumraka – ali barem Batur neće ostati zakinut za ovu rapsodiju. Snaga W12 motora bit će kombinirana s Bentleyevim najnaprednijim sustavom šasije ikad, donoseći iznimnu dinamiku koja odgovara zadivljujućim performansama u ravnoj liniji.

Bentley Mulliner Batur bit će predstavljen svijetu u nedjelju 21. kolovoza.

Autor