BMW 2 GRAN COUPE

BMW 2 Gran Coupé (2020.), coupe-limuzinski hit na bazi Serije 1, s prednjim i 4×4 pogonom

BMW nastavlja tržišnu ofenzivu modelima s prednjim pogonom, koji su tehbologiju ‘izbrusili” programom Mini (od 2000. u vlasništvu bavarske marke)…

Nakon modela 2 Active Tourer, 2 Gran Tourer, X1 i nedavno predstavljene Serije 1, novi je adut BMW Serije 2 Gran Coupe.

Atraktivna coupe-limuzinska izvedenica novog modela Serije 1 dužinu je povećala sa 433 na 453 cm. Time su dobivana korisna dva centimetra prostora za noge straga, a prtljažnik je povećan sa 360 na 430 litara. Bočna je silueta postala fluidnija, što je koeficijent otpora zraka sa 0,28 smanjilo na 0,25.

Bolja aerodinamika eliksir je za poboljšanje performansi (pogotovo na autocesti) te smanjenje potrošnje goriva i emisije štetnih plinova. Time BMW Serije 2 Gran Coupe dobiva naprednu i učinkovitu izvedbu za izravni dvoboj s Mercedes-Benzom A-klase Sedan.

Od Serije 1, novog bavarskog aduta C-segmenta, odnosno ‘Golf.klase’, BMW Serije 2 Gran Coupe dobiva izvedbu kokpita i multimedijske sustave, sa svim ‘poslasticama’: iDrive sustav hi-tech izvedbe ima središnji 10-inčni ekran te se okretnim gumbom može  podesiti na upravljanje preko dodirnog ekrana ili glasovnih komandi.

‘Pametna’ glasovna potpora trenutačno je jedna od najsuvremenijih na tržištu, što se ne odnosi na asistencijske sustave. Premda su za Seriju 2 dostupni  prilagodljiv tempomat ili upozorenje na ‘mrtvi kut’, BMW-ove poluautonomne vozne funkcije i dalje su rezervirane za više klase vozila. Konkurenti, poput Mercedes-Benza A-klase Sedan,  ovdje nude više.

Tržišni je start, na proljeće 2020., predviđen s tri motorizacije (izvesbe). Osnovna je BMW 216i Gran Coupe, s 3-cilindarskim turbobenzincem 1.5 snage 140 KS, koja se na prednje kotče usmjeravaju 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Najvažnija verzija u ponudi je BMW 220d Gran Coupe, s dvolitrenim turbodizelašem snage 190 KS, s 8-stupanjskim ručnim mjenjačem te prednjim i 4×4 pogonom (xDrive). Top Gun je BMW M235i Gran Coupe, s 4-cilindarskim turbobenzincem 2.0 i 48-voltnim blago-hibridnim sustavom. Ukupnih 302 KS se 8-stupanjskim automatskim mjenjačem usmjerava na sva četiri kotača (xDrive).

BMW  2 Gran Coupe će biti vrlo zanimljiv i našim kupcima, pogotovo u dvije početne verzije. Hrvatske cijene još nisu poznate, a u Njemačkoj će BMW 216i Gran Coupe startati od 31.950 eura, a BMW 220d Gran Coupe od 39.900 eura.

Naši će kupci, zbog trošarine, trebari računati s oko tisuću eura više.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo