POSEBNO iX1

BMW dobiva potvrdu sjajnih odluka, u Njemačkoj i Velikoj Britaniji dobili velika priznanja i nagrade

-

U anketi čitatelja “Najbolji automobili” njemačkog časopisa “auto, motor und sport”, tri trenutna BMW modela zauzela su prvo mjesto u svojim kategorijama. A u Ujedinjenom Kraljevstvu, marka je slavila tri pobjede od strane  ‘What Car?’ magazina… 

BMW je krenuo u 2023. hat-trick uspjehom, zabilježio je velike uspjehe i pobjede na renomiranim natjecanjima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji. U glasovanju za “Najbolje automobile 2023.” koje je proveo njemački automobilistički časopis “auto, motor und sport”, potpuno električni BMW iX1 xDrive30 zabilježio je pobjedu u klasi u segmentu kompaktnih SUV vozila, BMW serije 2 Coupé ponovio je svoj uspjeh od prošle godine tako što je ponovno bio na vrhu ljestvice kompaktne klase, a BMW serije 3 je izglasan “Najbolji auto” u srednjoj klasi. A druga trostruka proslava nove godine došla je zahvaljujući potpuno električnom BMW i7, BMW Serije 4 Coupé i BMW u serije 4 Cabrio na dodjeli nagrada “Automobil godine 2023” koju je organizirao “What Car?” časopisu u Velikoj Britaniji.

Najnovija anketa čitatelja koju je proveo “auto, motor und sport” okupila je 422 aktualna modela u 13 klasa i zasebnom rangiranju “vanjskih automobila” – veće područje nego ikad prije u povijesti natjecanja koje se sada održava u svom 47. izdanju. Više od 100.000 ispitanika iskoristilo je priliku da odabere svoje favorite.

Foto: BMW

Pobjednicima u klasi su uručene nagrade na svečanosti u Stuttgartu. Stefan Floeck, viši potpredsjednik proizvodne linije MINI i BMW kompaktne klase, primio je trofej za BMW iX1. BMW iX1 osvojio je počasti u anketi čitatelja s 8,4 posto glasova, a odmah iza njega je njegov brat X1 s konvencionalnim pogonom (8,3 posto). Nagrade za seriju 3 i BMW seriju 2 Coupé predane su Markusu Flaschu, višem potpredsjedniku proizvodnih linija Rolls-Royce, BMW luksuzne klase i BMW srednje klase. BMW serije 2 Coupé bio je na vrhu svoje klase s 13,2 posto glasova, dok je BMW serije 3 bio na čelu svoje kategorije s udjelom od 13,3 posto.

Sa svojim prepoznatljivim BMW osjećajem u vožnji, izražajnim dizajnom i pionirskom tehnologijom, tri druga modela u trenutnom BMW portfelju također su osjetila svoju prisutnost na dodjeli nagrade “Automobil godine 2023.” u Ujedinjenom Kraljevstvu. Među odličjima koja je skupio novi BMW i7 xDrive60 bila je “What Car Technology Award”, za inovativnu zabavu na stražnjim sjedalima. Dodatni 31,3-inčni BMW Theatre Screen u stražnjem odjeljku potpuno električnog vrhunskog automobila pretvara zabavu u automobilu u jedinstveno kinematografsko iskustvo i, na taj način, vodi industriju na novi teritorij. Žiri sastavljen od strane “What Car?” magazin je također pohvalio luksuznu unutrašnjost, veliki domet i izvanrednu dinamiku vožnje novog BMW i7.

Foto: BMW

Autor