U OKOLICI LEIPZIGA

BMW gradi novi logistički centar za visokonaponske baterije

Foto: BMW
-

Ceremonija polaganja kamena temeljca je odrađena. Krenuli su građevinski radovi na gradilištu veličine osam hektara i to će biti prvo BMW postrojenje bez fosilnih goriva u ovoj veličini…

BMW Grupa nastavlja ulagati u proizvodnju e-komponenti u tvornici Leipzig i u budućnost lokacije. Sada je potpisan ugovor o zakupu za područje izvan kruga tvornice, na sjevernoj industrijskoj zoni – gdje se također nalazi postojeći pogon. Nova parcela koju koristi BMW sastoji se od ukupno 12 hektara, od čega će osam biti izgrađeno u prvoj fazi izgradnje. Time će se proizvesti logistička hala za sadašnje visokonaponske baterije pete generacije i poslovna zgrada, a obje bi trebale biti dovršene sredinom 2024. godine.

Foto: BMW

„Danas je proizvodnja automobila dio Leipzigovog gospodarskog DNK-a. Oduševljeni smo što će taj dio još dodatno rasti. Štoviše, fokus će biti na ekološkom otisku u cijelosti. Ovim proširenjem BMW šalje jasan signal oko Leipziga kao baze i elektromobilnosti. Sretni smo što smo partneri tvrtki i podržavamo pozitivan razvoj ovih područja,” rekao je gradonačelnik Clemens Schülke.

Direktorica tvornice Petra Peterhänsel također vidi prijelaz na elektromobilnost kao važan temeljni element u razvoju tvornice: „Leipzig nastavlja snagom naprijed. Izrađujući BMW i3, bili smo pionir BMW Grupe u elektromobilnosti. Sada, s razvojem proizvodnje e-komponenti i nadolazećim lansiranjem MINI Countrymana, budućnost već poprima oblik.”

Autor