Do 50 km veći domet

BMW i Pirelli zajedno razvijaju inovativnu zimsku gumu

Foto: BMW

BMW i Pirelli udružuju snage za lansiranje inovativne zimske gume, razvija se posebno za BMW serije 7

BMW Group i Pirelli surađivali su na predstavljanju novih 20-colnih guma P Zero Winter 2 za BMW serije 7 koje su usredotočene na mogućnosti dometa, zahvaljujući europskoj oznaci “A klase” za otpor kotrljanja. Ovaj zajednički napor postavlja nove standarde posebno za gume za potpuno električna vozila, nudeći vozačima iznimno iskustvo vožnje s produženim dometom, beskompromisnom udobnošću i izvanrednim performansama u zimskim uvjetima na različitim podlogama.

Sve gume u BMW-u razvijene su posebno za BMW modele u skladu s najvišim standardima kvalitete i tehnologije i stoga dobivaju specifičnu BMW oznaku Star-Mark kao pečat odobrenja. Ovo osigurava da gume na BMW modelima ispunjavaju stroge zahtjeve koje je postavio BMW, jamčeći optimalne performanse i sigurnost. To je u skladu s Pirellijevom strategijom Perfect Fit, koja ima za cilj razviti specifične gume za automobile kojima će biti opremljeni.

U usporedbi s ljetnim gumama, zimske gume utječu na domet automobila zbog većeg otpora kotrljanja zbog svojih smjesa i dezena gaznog sloja dizajniranog za prianjanje na snježnom i mokrom hladnom asfaltu. Otpor kotrljanja gume opisuje silu potrebnu za kotrljanje, izravno utječući na domet vozila. Novi 20-inčni razvoj u suradnji s Pirellijem nadoknađuje ove nedostatke što rezultira produženim dosegom do 50 km za potpuno električni BMW i7 u usporedbi sa standardnom zimskom gumom. Tehnološki napredak u gumi Pirelli P Zero Winter 2 može se pripisati značajnim otkrićima, posebno u područjima šare i smjese gaznog sloja.

Eto, električni modeli su natjerali pneumatik majstore na nove ‘inovacije’…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo