INOVACIJE I U SVIJETU BICIKLIZMA

BMW i Vision AMBY je bavarska vizija bicikla nove generacije

BMW je ovaj bicikl najavio kao model za urbane ljude… 

BMW Group predstavlja vizionarsko rješenje na dva kotača za urbanu mobilnost sutrašnjice. Izvana BMW i Vision AMBY izgleda slično e-biciklu, ali nudi znatno više mogućnosti. To je jedno od pet različitih konceptnih vozila s kojima BMW Group predstavlja svoju viziju individualne mobilnosti u gradovima i okolici na salonu IAA Mobility.

AMBY je već opisan kao prometalo za “adaptivnu mobilnost”. BMW i Vision AMBY i BMW Motorrad Vision AMBY Vision vozila tumače osnovnu ideju prilagodljive urbane mobilnosti na dva kotača na različite načine. Oba vozila opremljena su sustavom električnog pogona s tri stupnja brzine za različite vrste cesta. Pogonski sustav omogućuje brzine do 25 km/h (15,5 mph) na biciklističkim stazama, do 45 km/h (28 mph) na cestama u središtu grada i do 60 km/h (37 mph) na više traka cesta i izvan urbanih područja. Sve opet ovisi o formi bicikliste…

Načini i programi vožnje dostupni su vozaču u aplikaciji na pametnom telefonu povezanom s “AMBY” Vision Vehicle. Ručni odabir načina rada savršeno je izvediv, kao i automatsko prepoznavanje lokacije i vrste ceste pomoću tehnologije geometre i povezano automatsko podešavanje najveće brzine. U nedostatku bilo kakvog postojećeg pravnog okvira za vozilo ove vrste s modularnim konceptom brzine, vozila „AMBY“ Vision su odlučila potaknuti uvođenje takvog zakonodavstva i posljedično razvoj ove prirode. BMW Group stoga pokazuje spremnost da ostane dio razgovora o mobilnosti u gradovima, čak i ako u godinama koje slijede ti gradovi nude motornim automobilima sve manji prostor za funkcioniranje.

Foto: BMW

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin